Arkiver

Blog

Sådan forbereder du dig på din næste dykker rejse

Det bliver mere og mere populært at dykke, da det er nemmere og billigere end det har været før. Der er mange som tager på ferie, hvor det primære formål er at dykke i smukke omgivelser. Det kræver dog en del forberedelse, inden du kan tage af sted, især hvis du ikke har prøvet at dykke før. Hvis du gerne vil prøve at give dig i kast med dykning, men ikke er helt sikker på hvor du skal starte, så er denne artikel til dig. Vi har nemlig samlet alt den information, som du skal bruge for at blive klar til at dykke.

Udstyr

Det første trin er at finde det udstyr, som du har brug for. Når du skal dykke, er det ofte muligt at leje en del udstyr, hvis du tager afsted med en instruktør, hvilket vi bestemt anbefaler af sikkerhedsmæssige årsager. Det er dog ikke alt, som du kan leje, og det er derfor nødvendigt at finde nogle ting selv. En rash guard er beklædning der findes i både over- og underdele. De beskytter dig mod solen, og derfor oplagt hvis du befinder dig længe i vandet, hvor solcreme hurtigt vil blive opløst.  

Træning

Hvis du gerne vil dykke dybere end blot ved overfladen, er det utrolig vigtigt at have trænet i sikre omgivelser med en professionel. Der er mange kurser og certifikater, som du kan tage, der forbereder dig på at dykke i forskellige miljøer. Det er vigtigt at have styr på sikkerheden, når du dykker, da det kan være farligt andet. Vær derfor sikker på, at det kursus eller certifikat du tager, er undervist af professionelle.

Destination

Når du føler, at du har den nødvendige træning og udstyr, så er det tid til at finde den helt rigtige destination. Hvis du fortrækker at blive i Europa, så er Island, Malta eller Kroatien oplagte dykker destinationer. Her finder du klart vand og optimale dykker forhold. Det er dog vigtigt at finde ud af, om du vil dykke i koldt eller varmt vand. Der er mange rejsebureauer, som arrangerer rejser specifikt til dem der ønsker at dykke. Hvis du ikke vil bruge tid og energi på at planlægge alt for meget, så er det en oplagt vej at gå. Hvis du derimod vil have fuld kontrol og foretrækker at gøre tingene alene, så er dette også en mulighed

Skriv et svar