Arkiver

Nyheder

Project Getaway – Working In Paradise

Project Getaway blev udbredt gennem entrepreneure netværksgrupper og gennem bestemte blogs og fora, der henvender sig til iværksættere, eller ” awesome-like minded people”, som idémanden Michael Bodekær, selv skriver på www.projectgetaway.com. Af Pia Ella Elmegård.

Idémanden selv er også en eventyrlysten sjæl, som brændende ønskede hans behov for eventyr kunne gå hånd-i-hånd med behovet for iværksætteriet og de sparringspartnere som netop iværksættermiljøet indeholder. Project Getaway er et barn af et åbent tankesæt, hvor der i høj grad er tænkt uden for boksen. Hvorfor ikke arbejde og være på eventyr samtidigt?

Michael Bodekjær realiserede hans nytænkende arbejdsform første gang i 2010 i perioden 15. september til 30. oktober og det gjorde han ikke alene. Det ferierende rejsefolk er bygget af iværsættersind og blev udnævnt til ”Chief Sports Officer”, ”Chief Music Officer”, ”Chief Networking Officer” og meget andet. På den måde medvirker deltagerne til at skabe stemning og rammer under opholdet. Deltagerne sidste år bestod af 3 med fuldtidsarbejde i virksomheder og resterende 12 deltagere havde enten egen virksomhed eller havde arbejde der var ”location independent”, som forfatter, programmør og endda en advokat med eget advokatfirma.

Luksus tilværelse på Bali
Selve location er intet mindre end luksuriøse Villa Bali Bali på den kulturelt spændende og eksotiske ø Bali, hvor der også er mulighed for vandreture, kite-surfing og andre events. Asiens lave leveomkostninger er ikke i sig selv en fordel, da en luksusvilla på Bali alligevel løber op og bliver vores største omkostning. Der er også allerede Getaqays i Europa og USA på tegnebrædtet. Asien i sig selv er altså ikke et kriterie, men Villa Bali Bali opfylder Project Getaways kriterier om en stabil og hurtig internetforbindelse, et godt arbejdsmiljø af afkølede områder med kontorborde og –stole og naturligvis afslappende og spændende omgivelser!

Projektets koncept har i sig selv store omkostninger forbundet og forretningsmodellen består i at dække omkostningerne gennem sponsorering, donationer, tilmeldingsgebyrer og frivilligt arbejde. Al eventuelt overskud bruges så på andre events for iværksættere. Senere håber Project Getaway på mere støtte fra iværksættersamfundet rundt om i verden og på den måde skabe en form for win-win situation, hvor projektet sætter nogle friske, veludhvilede og inspirerede iværksættere tilbage ud i samfundet efter endt ophold. Et særligt luksuriøst ophold for meget succesfulde iværksættere vil senere forhåbentligt være med til at bære projektet endnu længere. Prisen for en måneds alt. Inklusiv Project Geataway ophold kan variere i pris mellem 1.000 USD og 5.000 USD, afhængigt af geografi, luksus og indlogering.

Efter rejse og ferie er det tilbage i arbejdsmode
Det mere kritiske, men også meget åbenlyse spørgsmål må være, hvordan sikrer man så, at man rent faktisk også arbejder, når man sidder på Bali og kigger ud over natur og vand med 35 grader i luften? Michael Bodekjær fortæller Trendsonline.dk hvordan rejse- og ferietrangen bliver taget i mod med åbne arme i begyndelsen af opholdet, hvor der arrangeres forskellige ture og events. Efter nogen tid er deltagerne så mættede af Bali og varme, at sulten efter at skabe, netværke og udvide horisonten igen overtager. Project Getaway egner sig dårligt til personer der ikke brænder for deres opgave eller virksomhed, men henvender sig netop til de med iværksættersind som ikke kan lade være at dyrke deres startup eller faglighed. Kombinationen af at rejse og arbejde virker altså ikke for alle, men for alle der elsker deres arbejde (læs: startups og online trends!). Deltageren på sidste års Getaway samlede deres erfaringer og tips til at holde sig produktiv gennem opholdet. Der blev løbende afholdt “Learning sharing sessions”, hvor deltagerne delte erfaringer i forhold til at holde sig produktive under opholdet. Læs tip som ”Make sure someone can see your monitor” og “Include the guilty pleasures in the planning, like taking a shower or meet your friends”, og mange flere http://www.projectgetaway.net/blog/day-4-productivity-tips.

Og hvad var så fordelene ved et kombineret ferie- og arbejdsophold på Bali i en måned? Jo, først og fremmest inspiration. Af både de eksotiske og luksuriøse omgivelser, og i den grad også gennem samarbejdet med de andre deltagere og deres iver for egne og nye projekter. Filosofien bag Project Getaway er, at man i denne arbejdsform opnår et højere stadie af lykke, som gør os mere produktive, som igen giver et højere stadie af tilfredstillelse og lykke. Michael Bodekjær spørger dig, hvorfor gør vi ikke mere for at forbedre vores arbejdsforhold, når vi bruger over halvdelen af vores tid på at arbejde?

Rescue time hjælper til fokus
Nogle af de tips og tricks der går igen alle steder i dag, er at holde pauser og jævnligt flytte øjnene fra skærmen, ikke lade sig opsluge af jobbet, men også udleve personlige mål og lyster. Project Getaway giver dig den omvendte problematik, hvor du nyder livet og snuser verden ned i lungerne, men har sværere ved at fastholde et højt produktivitetsniveau. Velvidende at det ville være en opgave installerede deltagerne eksempelvis ”Rescue Time” på deres computere, så de kunne holde øje med og bevise overfor andre, at de rent faktisk fik arbejdet under opholdet på Villa Bali Bali. Og når det var for varmt, så tog de et hurtigt dyk i poolen eller fandt noget koldt vand og et stykke frisk frugt – de pauser man har svært ved at tage sig hjemme kommer naturligt til deltageren i Project Getaway.

En anden fordel ved projektet er den networking mulighed der følger. Man ikke kun arbejder med andre ligesindede, men man bor, spiser, griner og oplever med de andre deltagere og lærer hinanden at kende på et andet niveau end man normalt har mulighed for – eller tager sig tid til. Deltagerne i 2010 nyder stadig godt af hinandens personlige og faglige kompetencer i dag og flere partnerskaber og nye virksomheder blev bygget op på Bali. For en ny selvudnævnt iværksætter kan Project Getaway fungere som en jumpstart og for garvede iværksætter er det endnu en udvidelse af netværket og en masse ny erfaring.

Project Getaway for studerende
Project Getaway er på linje med en trend der næppe stopper, hvor større fleksibilitet og en højere grad af frihed præger de mere videnstunge erhverv i dag. Man kan snildt forestille sig at et Getaway ophold ikke kun er ideelt for dig der er involveret i online business eller har egen virksomhed, selv om ideen ikke er tænkt udover dét endnu. Kunne ”Working in Paradise” ikke også skræddersyes til studerende (måske især specialeskrivere?) – og måske i sammenhæng med iværksættere fulde af erfaring, kunne der komme nye og spændende ideer og perspektiver?

Vi håber i hvert fald dette meget inspirerende koncept vil spredes yderligere gennem trendsonline brugerne, der i den grad må høre ind under kategorien ”awesome-like minded people”.

7 kommentarer

Skriv et svar