Arkiver

Nyheder

Fokus – Lad os få iværksætteri på skemaet

Nu hvor vi står ved en skillevej for Danmark og de sidste mange år har været styret af den blå fløj, så er man nødt til at kigge på fremtiden med positive briller og tro på at forandring kan være med til at skabe et fundament for Danmarks fremtid. Her skal der sættes endnu mere fokus på iværksætteri, vi vil sakke helt bagud hvis vi ikke gør det. Alle andre lande har dette fokus, om det er Chile, Finland, Saudi Arabien eller et helt fjerde land. Vi er nødt til at satse og tro på at vores danske evner er nok til at skabe en masse spændende startups.

Trendsonline.dk foreslår vi tager det bedste fra startupscenen og overfører det til folkeskolen. Vi indfører et nyt fag i skolen der hedder iværksætteri, et tværfagligt forløb der kommer tidligt ind på skemaet. Vi finder de bedste mentorer der kan hjælpe og lære fra sig og vi indfører “Startupschooldays”. Dette er en inspiration fra Startupweekend og bliver indført flere gange i løbet af året med håb om at der kan skabes reelle virksomheder der sammen med voksne kan drives af de unge selv sammen med mentorer / investorer.

“Måske store ord for en fra 6 klasse, men hvis man bruger Messi dukker eller græsslåning som eksempel så skal det nok gå.”

På Startupschooldays er det vigtig at finde ud af hvad det individuelle barn brænder for, ikke noget med at putte folk i kasser her, kassetænkning holder ikke når vi snakker iværksætteri.

Herefter handler det om at udfordre ham eller hende, her skal der opgaver til der kan udfordre deres intellekt og udvikle dem, det handler ikke kun om at finde på, det handler også om at finde en markedsstrategi, og en eksekveringsstrategi. Måske store ord for en fra 6 klasse, men hvis man bruger Messi dukker eller græsslåning som eksempel så skal det nok gå.

Der skal findes læremestre og disse kan være iværksættere som Lars Larsen, Martin Thorborg, Jørgen Mads Clausen, Kasper Basse, Morten Lund og mange mange flere. De skal lære de unge hvad det siger at være iværksætter, de skal være mentor ved “Startupschooldays”

Vi synes det er vigtigt der bliver sat fokus på dette og derfor har Trendsonline.dk startet en Facebook side “Iværksætteri i folkeskolen” der gerne vil sætte fokus på dette. Vi vil opfordre andre til at blive ambassadører for denne side og håber I vil støtte op omkring initiativet. Hvis det har interesse kan I også skrive en kommentar nedenfor. Vi vil løbende opdatere om projektet på Trendsonline.dk.

2 kommentarer

  • Hej Brian
   Tak for kommentaren.
   Jeg er i den spæde start men mener det er et samfundsansvar, så hvis I går med samme tanker så lad os slå os sammen og samme gøre dette til et fokusområde for Danmarks nye regering. Mine tanker var at samle nogle ambassadører der ville støtte op omkring det, og se om det ikke kan lade sig gøre at få det på dagsordenen, min. som forsøg i en eller flere folkeskoler.
   Dbh
   Daniel Laursen

Skriv et svar