Arkiver

Nyheder

SOPA-blackout – Wikipedia, WordPress, Reddit m.fl. lukket ned i protest mod lovforslag

Som flere brugere måske har opdaget, har websteder som internet-leksikonet Wikipedia (engelsk side), blogplatformen WordPress og den sociale nyhedsside Reddit i dag været lukket ned i protest mod den omstridte amerikanske piratkopierings-lov Stop Online Piracy Act (SOPA), som vi havde et indgående kig på for et par uger siden. 

Af Helena Jensen, hj@trendsonline.dk

Det virkede ellers til, der ville blive lagt midlertidigt låg på lovforslaget, da Det Hvide Hus i går meddelte, at det ikke støttede forslaget i sin nuværende form. Men politikeren Lamar Smith, der er én af forfatterne til forslaget, var hurtigt ude for at understrege, at SOPA-sagen fortsætter fra februar (oversat til dansk): ”For at vedtage en lovgivning som beskytter forbrugere, virksomheder og arbejdspladser fra udenlandske tyve, der stjæler Amerikas intellektuelle ejendomsret, vil vi fortsætte med at samle repræsentanter for industrien og medlemmer til at finde måder, hvorpå  onlinepirateri kan bekæmpes.”

Protester udtrykkes på forskellig vis

Det betød, at mange websteders planlagte shut-down var back on. På Wordpress står der således: ”Many websites are blacked out today to protest proposed U.S.legislation that threatens internet freedom: the Stop Internet Piracy Act (SOPA)….” På freakoutation.com er man mindre ”formel”: ”Viva La Revolucion! The Interwebz is Shutting Down for 12 Hours.”

Tidligere på aftenen udtrykte Mark Zuckerberg sin holdning til SOPA-forslaget: “Internettet er det mest effektive værktøj, vi har til at skabe en mere åben og forbundet verden. Vi kan ikke lade dårligt gennemtænkte love komme i vejen for internettets udvikling. Facebook er imod SOPA og PIPA, og vi vil fortsætte med at modsætte os love, som vil skade internettet.”

Det bliver spændende at se, hvilken indflydelse protesten får på SOPA-sagens videre udvikling.

Virksomheder imod SOPA-forslaget kan ses her.

 

Skriv et svar