Arkiver

Nyheder

Blueseed – En startup metropol midt ude i havet

Bølgerne går højt i mødelokale East, vinduerne, der giver genskær fra solen, der er ved at gå ned, er med til at ramme mødelokalet ind med det rødlige glans. Vi er tæt på den amerikanske vestkyst, men stadig i international farvand. Vi er midt i den nye metropol, der ligger for anker ca. 22 km ud for Californiens kyst, flere skibe ligger tæt på hinanden og har skabt et nyt Silicon Valley.

Når man går en tur rundt på skibet er det en legeplads for startups. De enkelte mødelokaler og entertainment rooms er fyldt med de nyeste gadgets og på gangene, er der en summen af folk der er i dialog om deres forskellige startups. Bølgerne slår op mod det store skib, der er blevet ombygget til Blueseed ver 2.0 og lyden fra en rotor på en helikopter overdøver vinden og bølgerne. Helikopteren ligger an til landing på skibet og nogle sekunder efter står den på dækket. Ud træder Mark Zuckerberg, det er første gang han skal besøge dette startup mekka, og holde en keynote for de ca. 1.000 beboere.

Nyskabende og gennemtænkt
Dette kan blive en realitet, dette projekt er på vej og mere end 106 startups med 409 personer (heriblandt kun en dansk startup), har sagt ja til at blive indbyggere på det store skib eller de store skibe der kommer til at ligge udenfor Californiens kyst. Projektet der har været i flere store internationale medier, Economist, US Today, Wired, og vækket opsigt som utrolig nyskabende og gennemtænkt ift. den udfordring, der er for udenlandske startups, der søger visum i USA.

Få kilometer fra Palo Alto
Som Tech startup i USA, kan det være meget svært at få opholdstilladelse og flere startups er blevet smidt ud fordi deres visum er udløbet. Også selv om de har haft en profitabel forretning, der har givet arbejdspladser til USA. Med denne mulighed kan man befinde sig få kilometer fra Pagemill Road i Palo Alto og halvfjerds procent af alt investorkapital i USA og samtidig have mulighed for at arbejde med turist visum på skibet.

En mindre startup by på sigt
Wired har interviewet Dan Dascalescu der er en af stifterne bag, og der skulle være styr på alt det tekniske, selv om de har nogle udfordringer om at få tilstrækkelig internet forbindelse ud til skibet. Peter Thiel der er tidligere stifter af Paypal og siden har investeret i flere startups har også set muligheder i Blueseed og har investeret i dette spændende projekt for det kan også blive rigtig interessant for alle parter. Blueseed tager en lille del af de virksomheder der beslutter sig for at blive beboere på skibet, så hvis der kommer succeser så falder det tilbage på hele Blueseed community og interessenter, heriblandt investorer. Hvis det bliver en succes kan man forestille sig flere af disse skibe der til sidst bliver en mindre by.

Trendsonline.dk vil følge dette nøje og vi har allerede snakket med en dansk ansat ved Blueseed om et podcast, hvor vi kommer til at høre meget mere om Blueseed og hvilke muligheder der er for din startup

1 kommentar

Skriv et svar