Arkiver

Nyheder

Ugens boganbefaling #4 – Alone Together

Internetpsykolog Sherry Turkle er en interessant debattør midt i en tid, hvor vi sjældent er offline. 

Hun har talt flere gange til TED Talks (se seneste optræden nedenfor), og udgav i 2011 bogen Alone Together, som giver et reflekteret bud på hvad mere online samværd, og mindre offline samvær gør ved det enkelte individ.

Turkle løfter ikke en sur pegefinger overfor nye teknologier, men sætter blot spørgsmål ved, om der ikke også er nogle mindre heldige effekter af måden vi lever på anno 2012. Hvad har det af konsekvenser for vores selvopfattelse, og kan det virkelig passe at vi i en SÅ connected tid, oplever flere og flere mennesker som tumler med ensomhed? Efter min meningen rammer hun ned i noget helt essentielt, som vi bør skynde os at rette op på, hvis vi fortsat skal kunne rumme et menneskeliv både online og offline.

Bogen koster ca 14 pund på Amazon.co.uk eller 12 pund hvis du køber Kindle-versionen.

 

 

 

Skriv et svar