Arkiver

Nyheder

Fire danske it-studerende vinder Startup Weekend London med dating-app

Allerede inden de olympiske lege er der guld til Danmark i London – og heldigvis guld i noget der efter min mening er federe end sport, nemlig Startup Weekend. Vinderne kommer alle fra IT på Aarhus Universitet, og har alle været til Startup Weekends før, men det var første gang de nåede toppen af podiet.

Fra venstre: David Andersen, Kasper Pihl Tornøe, Denni Pultz Gottfredsen og Jeppe Stougaard

En af de fire drenge, Kasper Pihl Tornøe drog til weekenden med en skarp idé til en dating-app, Elimidate.co. Om idéen siger Kasper Pihl Tornøe:

“Selve ideen er ret simpel; det er en alternativ tilgang til online-dating som den er idag. Et spil hvor man kan spille med tilfældige mennesker, som vi kender det fra Wordfeud – dog med den forskel, at man vil blive matched med det modsatte køn ud fra sin geografiske placering, og man vil ikke kunne se hvem den anden er fra start af. Nu starter spillet om at lære hinanden at kende. Dette sker med små simple opgaver, der f.eks kunne være at tage et billede af sine sko eller sin morgenmad og sende til den anden, og opgaverne vil så stigende blive mere personlige. Efter hver opgave skal man så bekræfte, om man vil date videre eller ej. På den måde vil man for det første lave et sjovt spil ud af det at lære hindanden at kende, og for det andet ikke kunne dømme personer fra start af kun udseende og fordomme, da disse først vil blive afsløret senere i spillet, når man har lært mere omkring denne person. Det var den oprindelige idé som weekenden startede med.”

Danmark er jo kendt i det meste af verdenen for at lave stærke dating-koncepter, og noget tyder på, at vi her har et nyt skud på stammen.

Brugerne i fokus gennem hele weekenden

Da vi har med erfarende Startup Weekend-folk at gøre, tænkte vi, at det kunne være interessant at få et bud på, hvorfor det netop blev Elimidate der vandt. Her giver Kasper sit bud:

Vi havde et klart fokus og mål, og vi startede allerede fredag aften med at tage ud og snakke med (kommende) brugere af vores system for at få valideret, om vores produkt overhovedet var noget som skulle bygges. Lørdag morgen startede vi med udviklingen og begyndte at bygge de ting, vi vidste ville blive nødvendige til en mobil app, samtidig med at medlemmer fra vores hold var ude at snakke med flere for at validere den retning vi tog. De kom løbende med inputs til udviklingen for at nå at tilpasse prototypen til det. Allerede lørdag eftermiddag begyndte 3 personer at arbejde 100% på den 5 minutters pitch der skal leveres søndag aften for dommerne. Der blev ikke sovet meget lørdag aften, og søndag var der et klart fokus på at få færdiggjort prototypen, lavet forretningsplanen og øvet præsentationen, så den sad lige i skabet på sekundet hver gang.

Nu begynder arbejdet med forme projektet og få teamet på plads – så der er en bunke hårdt arbejde forude! Men stort tillykke med sejren skal det lyde fra Trendsonline-redaktionen – vi ser frem til at følge udviklingen.
Startup Weekend er stærkt vanedannende
Som bekendt er vi også kæmpe Startup Weekend-fans på Trendsonline-redaktionen – men vi fik lige Startup Weekend veteranen David Andersen give sit bud på, hvorfor du SKAL prøve en Startup Weekend, hvis du har lyst til at prøve dig selv af og møde nye spændende mennesker:
Startup Weekend London var ingen undtagelse! En 54 timers intensiv startup oplevelse med super fede projekter, personligheder, mentorer, organizere m.m. Som ved tidligere Startup Weekends blev jeg igen ramt af den her ubeskrivelige følelse, der gør at jeg bliver ved med at deltage. En form for startup-feber hvor jeg føler, at jeg befinder mig det sted på jorden hvor det hele sker! Det at vinde weekenden med “Elimidate” og få anderkendelse fra de andre deltagere forstærker selvfølgelig denne følelse yderligere.
Du kan se et overblik over alle SW-events i hele verden her: http://startupweekend.org/events/

Skriv et svar