Arkiver

Nyheder

Robocat designer apps på deres egne præmisser

På vores top 50-liste over startups finder du blandt andre den lille københavnske virksomhed Robocat, som designer apps med hjertet.

Vi snakkede med co-founder Michael Flarup, chefdesigner, som sammen med Willi Wu, chefudvikler, mødtes over samme passion for appudvikling og godt design for lidt over tre år siden.  Nu rammer Robocat snart 1 million downloads i appstore på deres første app Thermo.

Da jeg første gang faldte over Robocat, var jeg sikker på at vi havde at gøre med en spilvirksomhed. Det har vi så også i dag, men for tre år siden startede Robocat med at bygge brugervenlige værktøjer til iPhone. Deres første to apps, Thermo og Outside, er begge simple apps der giver dig et overblik over vejret. Kendetegnet for Robocat er i høj grad deres visuelle visioner og forståelse for at udnytte de deisgnmuligheder, som apps giver. Her har vi at gøre med et lille designerhold, som forstår at designe til én bestemt platform – og det kan man tydeligt føle, når man åbner en af deres apps. De er skræddersyet til IOS.

Gode apps kommer indefra

Michael Flarup fortæller om Robocat, at deres formål med at designe apps ikke er at ramme den næste cash chow i appstore:

”At udvikle til app-markedet er virkelig hårdt – men tilgengæld er det dårligt lønnet”, griner han, og fastslår samtidig at Robocat måske også gør det sværre for dem selv, ved at designe for og til dem selv:

”Vi laver kun ting, som vi selv synes er fede. Nu er jeg jo firserbarn, og har en forkærlighed for arkadespil og det look – og det præger min grafik” fortæller Michael.

Der er slet ikke tvivl om, at her vi at gøre med et hold designere og udviklere, som ikke lader sig diktere af markedet, men forsøger at skabe rum til deres måde at gøre tingene på i et konkurrencepræget felt, som er meget præget af trends:

” Hvis man vil tjene penge indenfor dette felt skal man lave kundearbejde. Der er ikke penge i at lave egne apps. Det er den trend der er p.t. – forbrugerne vil gerne have indhold gratis” forklarer Michael.

Samarbejde er vejen frem for danske app-udviklere

Robocat er et lille team på fem mand, som har fødderne plantet solidt på jorden, er tro mod deres smag, og det giver forhåbentlig pote, når de om et par uger udkommer med nyeste spil på stammen 101 Airborne – et scroll from top-spil, der kan gøre enhver dreng eller pige med stor kærlighed til arkadespil høj.

Om Robocats fremtid spår Michael kun, at de vil blive ved med at udvikle apps fordi de synes det er sjovt, og fordi ingen andre derude udvikler apps der ligner Robocats.

Dette betyder også, at Robocat har det rigtig godt i Danmark, hvor de dygtigste indenfor deres felt er at finde indenfor relativt få kilometer:

”Vi har den fordel i Danmark, at fordi vi er så lille et land, kan de stærkeste udviklere mødes med hinanden og sparre”.

Og samarbejde mellem startups mener Michael netop må være løsningen fremover. Robocat vil også i fremtiden samarbejde med andre små virksomheder, og måske endda fungere som udgivere for andre udviklere, der gerne vil have deres apps ud på markedet:

“Uden de store budgetter som kun f.eks. Zynga har, er det meget svært at lave gode gratis spil, som forbrugerne vil have, men det sker da i ny og næ” fortæller Michael og understreger til sidst, at til trods for at brugerne ønsker gratis apps, så vil de samtidig også have kvalitet. Her vil Robocat gerne hjælpe andre startups fremad med vejledning og udgivelsesmuligheder.

Og med et marked der stadig er så åbent og internationale, ja så har Robocat muligheden for at blive en af de nye danske tech-stjerner, så husk at hold øje med dem i App Store.

 

Skriv et svar