Arkiver

Nyheder

Coursera tredobler udbuddet af gratis kurser

Coursera Logo

Education 2.0 startuppet Coursera har udvidet med kurser fra 12 nye uddannelsesinstitutioner, hvilket har tredoblet deres udbud af kurser. Coursera har dermed lagt grundlaget for at udvide det community af flere end 700.000 studerende, som der er opbygget omkring Courseras gratis services.

 

Coursera har været på alles læber når det kommer til disruptive innovation i forhold til uddannelse, siden de tilbage i april fik tildelt 16 mio. $ i venture capital og støtte fra nogle af USAs førende universiteter.

Tilknyttede Uddannelsesinstitutioner
Tilknyttede Uddannelsesinstitutioner

Siden da er de første kurser løbet succesfuldt igennem for Coursera og med udvidelsen af kursuskataloget må Coursera ses, som en af de mest betydningsfulde spillere inden for online uddannelse.

Hvad sker der i Education 2.0 lige nu?
Coursera er blot ét af mange startups, som har sat sig for at disrupte uddannelse, som vi ser på det i dag. Af andre kan nævnes Udacity, EdX, Codecademy, Treehouse og UoPeople. I længere tid har det været muligt at finde videoer, som introducerer til bestemte emner og begreber. Her tænker jeg særligt på Khan Academy, men også Harvard har for eksempel udbudt deres CS50 kursus, som “Open Courseware”.

Startuppene forsøger nu at sammensætte egentlige uddannelsesforløb, med prøver som skal bestås for at opnå bevis for gennemførelse. Dette foregår enten i form af achievements/badges, som det er tilfældet i Treehouse og Codecademy, der primært specialiserer sig i webudvikling og programmering. Eller via egentlige beviser/diplomer på bestået uddannelsesforløb.

Coursera er stiftet af Stanford-professorerne Daphne Koller og Andrew Ng, som selv har bygget første version af deres kursusportal. De har stiftet Coursera med en vision om at styrke mennesker på tværs af kloden med gratis uddannelse fra de bedste universiteter. Ambitionen er at give dem og de fællesskaber de indgår i bedre vilkår for et bedre liv.

Gratis efteruddannelse i en travl hverdag
Jeg har allerede taget mit første kursus på Coursera tidligere på året, og jeg er nu skrevet op til tre nye kurser i sensommeren. Kurset jeg har gennemgået, var opbygget pædagogisk af korte og letoptagelige videoer efterfulgt af multiple choice quizzer og små programmeringsopgaver.

Coursera giver mig mulighed for at blive klogere på trods af en travl hverdag, da det ikke er forskrevet hvornår på døgnet, jeg skal sidde på skolebænken. Men samtidigt kan jeg ikke tillade mig at slacke fuldstændigt, da der stadigt er ugentlige deadlines for indlevering af opgaver.
Bliver tiden presset er det muligt at tilføje “late days” på sine opgaver. Derved kan kurserne gennemføres selvom at der ikke kan findes tid i enkelte uger.

Course Layout
Course Layout

Således bliver det også muligt for os, som måske ikke altid har en bunke penge på kistebunden og plads i kalenderen mellem 8:00-20:00 at få gratis ekstra uddannelse. Der er ikke længere undskyldninger for ikke at holde dig opdateret med den nyeste viden inden for dit givne forretningsområde.
Var det måske noget med et kursus i analyse af sociale netværk, overvægtsøkonomi eller innovation og entrepreneurship i sundhedssektoren?

Coursera har kun taget de første skridt
I øjeblikket er det muligt at tage samtlige af Courseras kurser uden omkostninger og få et “Statement of accomplishment”. Der opnås altså ikke en “grad”, og det er således spørgsmålet om der kan tales om egentlig uddannelse.

Coursera har ikke meldt endeligt ud omkring deres forretningsmodel, og hvor pengene egentligt skal komme fra. Men der er en række muligheder i data, betaling for certifikationer og licensering til uddannelsesinstitutioner. Det skal blive spændende at se, hvordan de forskellige aktører inden for Education 2.0 segmenterer sig i disse markeder.

Indtil videre må vi fæstne os ved, at Courseras direkte adgang til kurser fra nogle af USA’s førende universiteter er en glædelig nyhed, for alle os, der på tværs af geografi og tid ønsker at blive klogere på vores omverden.

 

Skriv et svar