Arkiver

Nyheder

Myndighederne frigiver data, hvad mener iværksætterne – Tommy Pedersen

Som sidste del af vores fokus på, hvorvidt myndighederne vil frigøre data og gå over til en tankegang om open-source, har vi bedt om en kommentar fra én  der har set dette ske før. Tommy Pedersen, der til daglig er borgmester i Startupcity, er ikke specielt positiv overfor dette nye tiltag, da han tidligere har set at regeringen og det offentlige love noget lignende.

“Det er en glædelig nyhed- ja, igen. Og når jeg siger IGEN, er det fordi vi er blevet lovet noget lignende tidligere, hvor vi endda var til Datacamp (med fint besøg af daværende Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen”, udtaler en ikke synderligt begejstret Tommy Pedersen.

Dengang troppede 10-12 iværksættere op, drog til København for at hacke, og komme med nogle gode bud på hvad man kunne lave med offentlige data:

“Der var en hel del barrierer. Myndighederne var ikke særligt godt klædt på teknisk, så ofte kunne de kun stille data til rådighed som Excel sheets – af samme årsag var der lang vej til en egentlig teknisk integration, for så skulle data jo udstilles via services- og hvem skulle betale for at få udviklet dem?”

Ifølge Tommy skal der stilles et spørgsmål tilbage til det offentlige, om hvem der denne gang skal betale og investere i denne infrastruktur- for tidligere ville myndighederne ikke betale hvad det kostede:

“Der bliver holdt mange datacamps og hackdays, men de er primært med til at idégenerere tilbage til de myndigheder der har data, og de går så til deres sædvanlige leverandører og får det lavet.
Det giver INGEN nye startups, men kun gratis (bortset fra én dags forplejning og lokaleleje) idéudvikling til støvede gamle It-virksomheder der er gift med offentlige myndigheder i et dysfunktionelt ægteskab”

Vi må håbe på at regeringen har styr på planen, så det ikke bare bliver til varm luft. Trendsonline.dk vil ihvertfald følge nøje med og se om det bliver til noget. For hvis det gør så er der en åben dør til en masse mashups, der kan blive til spændende startups.

Skriv et svar