Arkiver

Nyheder

Iconfinder, Vækstfonden og 500startups kan være den perfekte cocktail

Som vi nævnte i går, så er Iconfinder blevet optaget i 500startups, der er et af de mest eftertragtede incubatorprogrammer man som startup kan deltage i. Hvert år har de 50-60 startups igennem deres inkubator og indeunder deres vinger. Og denne gang bliver det udover de 32 andre startups også med det danske islæt og den danske startup Iconfinder.

“Vi talte med 500startups før vi gik i dialog med Vækstfonden. Vi snakkede med dem på samme tidspunkt, som vi ansøgte om at komme ind i Y-combinator, men her kom vi ikke ind. 500startups ville gerne have haft os med i dette batch der kører nu, men her følte vi os ikke helt klar”, siger Martin LeBlanc der er medsifter af Iconfinder.

De startups der bliver udvalgt til 500startups er i stadiet “early stage”, og normalvis tæller teamet mellem tre og fem mand og sidst men ikke mindst ,så har de enkelte startups ikke har fået nogen større investering. Iconfinder passer helt perfekt ind i disse rammer, dog er de blandt få af deltagerne, der har fået vc investering.

Det startede i 2007
Sammen med Nick Bruun og Steffen Thilsted, som også har tidligere startups i bagagen, lancerede Martin LeBlanc websitet i 2007 efter måneders hårdt arbejde. Da anden version af sitet gik i luften i 2009 steg væksten i antal brugere og siden har pilen kun peget en vej, hør bl.a. vores podcast med Martin tilbage fra marts 2011, podcast med Iconfinder og juni 2012, Podcast med iconfinder.

“Det vi synes er interessant, er deres store trafik, en rigtig god valueproposition og et meget stort potentiale som udbyder af denne service”, siger Simon Steen Rasmussen, partner fra Vækstfonden og fortsætter

“Det der er interessant, er at der ikke er fundet nogle vindere, der er ikke en de-facto standard, som man ser indenfor andre områder. Med ikoner kan man finde dem på rigtig mange forskellige sites, men det er altid relativt svært at finde det icon man leder efter”

Vækstfonden mener at Iconfinder har fundet et helt specielt koncept hvor der kun er fokus ikoner. Markedet er i stort vækst og super vigtigt så er stifterne i sync med målgruppen.

“Vi ser et meget stort potentiale i både Iconfinder og Martin LeBlanc og resten af holdet er dygtige iværksætter og kender målgruppen ned til mindste detalje”

Iconfinder indtager USA
Iconfinder har allerede været en del i USA og er blevet taget godt imod af mentorer og andre deltagere

“Vi kommer til at være noget af tiden i USA, vi var derovre det meste af oktober og skal derover igen til en konference i slutingen af november. Som en del af 500startups sker der noget hver anden tredje dag, her har vi typiske præsentationer med kendte CEO’s. En af dem der var i ilden var Yishan Wong fra Reddit. Det var en Q/A session hvor han satte sig på en stol og herefter kunne vi stille ham alle mulige spørgsmål i to timer”, siger Martin LeBlanc fra Iconfinder

“Vi synes samarbejdet mellem 500startups og Vækstfonden er en meget spændende cocktail, og indenfor Iconfinders område er Silicon Valley et fantastisk sted at have virksomheden forankret, afslutter Simon Steen Rasmussen fra Vækstfonden.

Skriv et svar