Arkiver

Nyheder

Interview med det nordiske startup awardshow Nordic Startup Award

Ovenfor på billedet ses nogle af de dygtige vindere fra Danmark, The Eye Tribe

Det er på fredag den helt store fest for startups finder sted. Nordic Startup Awards har været rundt til lokale landsfinaler og fundet de startups, der nu er med i kampen om at vinde Nordic Startup Awards i lige netop deres kategori. Vi har fulgt Nordic Startup Award tæt og denne artikel er første del af en række artikler der lader op til den store event på fredag

Vi tog en snak med de tre stiftere James Digby, Fredrik Abildtrup og Kim Balle om Nordic Startup Award og hvorfor de er gået i gang med sådan et omfattende koncept.

Det var James Digby der kom med ideen til de to andre foundere der under en øl på Nyhavn ikke var lang tid om at joine op og hoppe med på holdet.

“Udadtil ville vi skabe et større og stærkere billede af den nordiske startup scene. Et billede der kan stå op i mod de større scener som i London, UK eller Berlin, Tyskland. At have en lille scene i København, Stockholm, Oslo, Reykjavik eller Helsinki rykker ikke så meget, men ved at samle dem kan det skabe en tilstedeværelse.”, siger Frederik Abiltrip og Kim Balle supplerer.

“Ja, ideen var at lave en række nationale shows og samle alle vinderne fra de nationale events til en grand finale hvor über-vinderne kåres. Det ville skabe en awareness om alle startups i norden. Det var James der fik ideen og personligt så skulle der ikke meget til at overtale mig før jeg var med på den.”

Det at skabe et behov og se det udmønte sig i en række events hvor folk har syntes at det har været sjovt og underholdende at deltage, det har været enormt bekræftende for de tre stiftere og har gjort at de lange timer og dage ikke har mistet modet.

“Crazy… jeg forstår slet ikke hvor de sidste mange måneder er blevet af. Det sner uden for og på fredag går det løs. Jeg husker det som igår jeg sad i Nyhavn med en øl i solen efter at været præsenteret for ideen.”, siger Kim Balle

Der har været mange udfordringer for Nordic Startup Award og med James kommentar til dette, har processen været som det så mange andre startups selv oplever på deres krop hver dag.

“Tiden har ikke været på vores side, men det er den vel aldrig. Når man skal lave sådan en række events så er fokus på detaljen i de enkelte super vigtig. Heldigvis har vi haft et stærk hold med målsatte involverede med den rette erfaring fra lignende. Desuden har der været janteloven, for folk her kar haft et problem med at være stolte af dem selv og deres startup”, siger James Digby

I år har det været en kamp med tiden, men næste år har de meget mere tid og er allerede nu begyndt i det små at planlægge eventet der heldigvis kommer tilbage næste år.

“Vi vil helt sikkert komme tilbage næste år, og vi er allerede begyndt med første del af planlægningen. Vi har fået en god erfaring fra dette år og som startup har vi fået den absolut bedste erfaring man kan få. Nu har vi kendskab til, hvem, hvornår og hvorfor vi skal gøre tingene og planlægger noget der er vildere, større og meget mere ambitiøst til næste år.”, siger James til Trendsonline.dk

Vi kan vente et brag af et show fredag i Bremen Teater og man kan vente sig flere overraskelse, noget som hverken James, Frederik eller Kim vil åbne op for, men et par hints som Phonebooth, Glowing in the Dark, Veto og Ice, løfter alligevel sløret for en brag af en event.

Skriv et svar