Arkiver

Nyheder

Tech-Toolbox: Få styr på PR

Denne artikel er første del af vores content-partner program om PR og medier og er lavet i samarbejde med MyPressWire. MyPressWire er et full-service pressebureau for erhvervslivet. De kan hjælpe startups med at udfærdige og formidle alle typer af budskaber på en lang række platforme. Læs mere på deres hjemme side – klik her

Det er helt afgørende for startups, at de har fokus på PR, hvis de for alvor vil slå igennem på et marked. Den gode idé er i sig selv ikke nok – idéen skal også ud over rampen. Budskabet skal formidles, så verden kan få øjnene op for det.

Hvorvidt en startup får succes, hænger i høj grad sammen med, om de formår at komme ud i medierne. I den forbindelse er det derfor vigtigt at fokusere på PR og markedsføring, selvom det måske ikke er der, en startups kompetencer ligger. Tager man som startup PR og markedsføring seriøst, at der større chance for at det fulde potentiale i den gode idé man har, bliver realiseret.

Shopbox’ brug af PR
Shopbox er en infrastruktur for fysiske detailbutikker, små og store, som har til mål at få kunderne fra mobiltelefonerne og internettet ind i forretningerne. Det er lidt ligesom man kender det fra Downtown og Sweatdeal, men her har butikkerne deres eget system. Shopbox giver platformen til butikkerne og på den måde kan de selv styre det.

Trendsonline.dk har fået en snak med Christian Ziegler fra Shopbox om deres brug af PR. Lige nu er de en produktudviklingsfase, så derfor er der ikke fokus på PR i øjeblikket. Derimod skal de i første kvartal af 2013 have rigtig meget fokus PR, hvilket de også tidligere har haft:

”Vi har brugt det ret meget, og vi har også været meget godt eksponeret i alle mulige forskellige store medier og på TV og sådan nogen ting.” Fortæller Christian.

pr_presswireMen at få noget i medierne, sker ikke af sig selv. Det er et område, man som startup må prioritere ellers sker der ikke noget. Hos Shopbox har PR været prioriteret højt og Christian har i den forbindelse også selv haft en stor rolle:

”Vi har haft ansat en god PR-ansvarlig og en PR-assistent. Og så har jeg også selv været meget aktiv i en periode, hvor jeg har været ude og prøve at få nogle historier i bladene og forskellige steder.”

Christian mener, at han som administrerende direktør har en fordel, når det drejer sig om PR, i forhold til når andre sættes på opgaven:

”Når jeg selv har gjort alt, så har det fungeret rigtig godt. Når jeg selv har taget opringninger, så har jeg fået tingene ud. Når andre har prøvet at komme igennem, så har det været svært for dem. Så har de ligesom bare været dem, der skulle bringe historien videre og har derfor ikke altid kunne svare for sig, hvor jeg har bedre mulighed for at svare rigtigt.”

Men PR kan være en udfordring, og selvom man som startup formår at komme i medierne, så ser man ikke nødvendigvis gevinsten af det med det samme. Vi spurgte Christian, om de hos Shopbox har haft udfordringer med PR:

”Jeg har ikke set det som udfordringer. Det har ikke fungeret så godt, som vi måske havde regnet med. Det har ikke haft den samme effekt, som vi troede, det ville have i forhold til udsving på vores brugere. Vi havde troet, at hvis man kom på Danmarks Radio, så ville man kunne se det og nærmest være berømt. Men det fungerer ikke sådan. Det er en længere proces, og man skal nok være lidt mere tålmodig ved sådan en indsats. Det sker bare ikke sådan over night.”

Vær seriøs, så bliver du også taget seriøs
René Hjetting fra pressebureauet MyPressWire mener, at PR er et must for alle startups. Han er meget optaget af, at man som startup skal være seriøs omkring sin PR og markedsføring:

”Lige så seriøst som man kigger på sin forretningsplan, lige så seriøst skulle man kigge på sin markedsføring, og deriblandt selvfølgelig også PR.”

Ofte ser René et uforløst potentiale. Det skyldes, at mange startups måske ikke kender til PR og hvordan det kan hjælpe deres forretning. Derfor ser de ikke de muligheder, der for ham er åbenlyse:

”De har mange store chancer, når de lancerer sig selv eller deres koncept, produkt, ydelse eller hvad de nu vil ud med. Netop fordi det er en lancering, så er der jo tale om noget nyt.”

Og nyhedsværdi er noget, som medierne sætter højt. René er overbevidst om, at der findes en masse gode journalister, som gerne vil skrive historier om startups, fordi de alle gemmer på en unik historie.

Gode råd
René har dog stadig nogle gode råd til, hvilke strategier startups kan anvende for få noget i medierne, hvis journalisterne ikke selv henvender sig:

”For det første: sørg for, at det du skal lancere, det virker. Og så synes jeg, at man skal ligge en strategi over, hvilke medier man gerne vil i og eventuelt få skrevet en professionel pressemeddelelse. Hvis man ikke kan det selv, så få nogen til at hjælpe”.

Og netop pressemeddelelser er en af de ting, som MyPressWire hjælper mange startups med. Foruden pressemeddelelser mener René, at startups skal tænkte i at lave en decideret strategi. Her skal man blandt andet overveje, hvordan man kommer i medierne, hvornår, og hvilke medier det kunne være interessant at komme i. Derudover er det, som nævnt tidligere, rigtig vigtigt at være seriøs omkring hele PR-processen:

”Behandl journalister og bloggere seriøst, så bliver du også behandlet seriøst af dem. Man skal ikke lige prøve at lave et eller andet, man skal tage det dybt seriøst. For i den anden ende, så sidder der nogen, der gerne vil skrive om en, og det kan være, at man kan skabe en relation, som kan vare ved i mange år. Man skal være lige så seriøs med sin marketing, som man er med sin forretningsplan. Så vær seriøs, så bliver du også taget seriøs.”

Generelt mener René da også, at mange af de danske startups er dybt seriøse, og han synes det er en fornøjelse at samarbejde med dem.

[styled_box title=”Content-partner” color=”white”]Denne artikel er en del af vores content-partner program og er lavet i samarbejde med MyPressWire. MyPressWire er et full-service pressebureau for erhvervslivet. De kan hjælpe startups med at udfærdige og formidle alle typer af budskaber på en lang række platforme. Læs mere på deres hjemme side – klik her[/styled_box]

Skriv et svar