Arkiver

Nyheder

Start en virksomhed for en krone

Hvis regeringens udkast til lovforslag bliver realiseret vil det blive endnu lettere at blive iværksætter i fremtiden.

En enkelt krone skal fremover være nok kapital til at starte en virksomhed, hvis det står til regeringen, skriver Jyllands-Posten.

For at støtte iværksætterånden i kongeriget ønsker regeringen nemlig at udvikle en nye selskabsform, der skal supplere de allerede eksisterende selskabsformer som ApS og A/S. Den nye selskabsform vil få navnet IVS for Iværksætterselskaber. Det fremgår af det udkast til et lovforslag, som Jyllands-Posten har fået lov at løfte sløret for.

Hvor det i dag kræver 500.000 kroner i indskud at oprette et aktieselskab, vil det fremover koste 50.000, mod de tidligere 80.000 kroner, at oprette et anpartsselskab, mens den nye selskabsform vil koste det rent symbolske beløb på én krone.
En skide god idé

Initiativet modtages ifølge avisen positivt af flere, og også blandt danske it startups virker forslaget til at falde i god jord.
I hvert fald hos grundlægger og CEO Peter Vilsholm Therkildsen Schlegel fra admaze.ly.

”Det er en skide god idé. Jeg synes, at alt, hvad man kan gøre for at sænke barrierne for at starte virksomhed, er fantastisk,” siger han og fortsætter.
”For nogen, særligt unge mennesker, kan det være svært at stampe 80.000 kroner op af jorden – især fra day one, så jo mere man kan gøre jo bedre.”

Peter Vilsholm Therkildsen Schlegel frygter ikke, at en sænket barriere vil gøre det for attraktivt at være iværksætter og dermed give knap så holdbare virksomhedsidéer en for let adgang til markedet og dermed rokke ved troværdigheden for startups generelt.

”Jeg tror, det er meget darwinistisk. Dem, som har noget substans, de vil finde ud af at skille sig positivt ud og vil være synlige den vej rundt. Allerede i dag, selvom der er en barriere, har man jo stadigvæk en generel troværdighedsproblematik som startup, indtil du har bevidst et eller andet. Enten inden for det felt du bevæger dig i eller i en bredere kontekst. Sådan er det bare at være iværksætter,” siger Peter Vilsholm Therkildsen Schlegel.

Skriv et svar