Arkiver

Nyheder

I morgen lanceres Danmarks første kommercielle online radiostation

I morgen lancerer Danmarks nye radiostation, Music Nation, deres fem første digitale stationer, og med den sjette lige om hjørnet. På Music Nation vil det være lytteren, der er i fokus. Music Nation er den første danske online- og app-baserede radiostation, og med den store udbredelse af smartphones og tablet er det vel efterhånden også på tide!

Bag Music Nation står tre af Danmarks absolut tungeste drenge inden for radioverdenen: Thomas Madvig (P3, MTV), Mikkel Ellgaard (Voice, Sky, VH1) og Alexander Nygart (Radio NRJ & White Shark Media,US). De tre har hver især deres spidskompetencer, og med musikken i højsædet vil de sætte deres præg på Music Nation samt de nye, unikke radiostationer. Ambitionen er ikke blot at blive det første, men også det største kommercielle, digitale radiobrand i Danmark, og de tre bagmænd har planer om, allerede det første år, at søsætte flere nye radioer i Music Nation netværket.

Fælles for radiostationerne er, at de er skræddersyet med playlister og genkendelighed udarbejdet af genrespecialister, som lever og ånder for musikken, og som tager ansvar for kvaliteten, der spilles i.

I processen til den 6. station delagtiggøres brugerne. I løbet af marts køres blandt andet en afstemning om formatet herpå. Lytterne er fundamentet og stationerne skal tilpasses dem og ikke omvendt.

Med udbredelsen af smartphones og tablets, som de seneste år er eksploderet, samt sænkede priser på mobilt bredbånd og bedre båndbredde, er tiden perfekt. Den nye og yngre generation er allerede tilpasset dette medie. Online radio er tilgængeligt for alle, uanset hvor man befinder sig. Og hvor FM før havde patent på tuneren i bilradioen og radiolytningen i hjemmet, kan stort set alle bilradioer nu synkroniseres med din smartphone eller tilgås via et simpelt stik – og i hjemmet, ja, der sætter man bare sin smartphone i sin dock og trykker play.

Men tilgængelighed gør det ikke alene – udbuddet skal også følge med. Derfor er Music Nation nu en realitet, klar til at bryde med monopolet og tage kampen op med FM-båndet.

Medstifter og idégrundlægger Alexander Nygart siger:

”Lige nu tales der meget om DAB, men det er stadigvæk kun DR og landets store kommercielle spiller, SBS, der har adgang til det. Så her er det pengepungens størrelse på virksomheden bagved, der afgør, hvad lytteren kan høre på. Som online- og app-baseret radio kan vi bryde monopolet og håber på, at vi kan være med til at markedsføre et mere indholdsstyret radiomarked snarere end udbudsstyret. Et marked hvor det er kvaliteten frem for beliggenhed, der udgør din eksistens. Vores signaler er digitale, så vi kan høres klart og skarpt, uanset hvor man lytter fra!”

Lyt til alle radioer stationerne på www.musicnation.dk eller ved download af app’en. Du kan også følge Music Nation Facebook – https://www.facebook.com/Musicnationdk

Skriv et svar