Arkiver

Nyheder

Startup skal hjælpe SKAT med at vurdere brugte biler

Når danskerne henter en brugt bil i Tyskland, skal den vurderes af SKAT. Og det sker mere end 80.000 gange om året. Til det formål har den danske iværksættervirksomhed og bilvurderingstjeneste Autouncle.dk udviklet et nyt vurderingsværktøj, der skal gøre det nemmere for SKAT at vurdere brugte biler ved import og eksport.

Det er ikke en nem proces at komme igennem en så stor organisation som SKAT, og hvad der startede som en idé til Acceleratorforløbet Startupbootcamp, krævede den rette tålmodig og finpudsning før Autouncle var igennem hos SKAT og aftalen var i hus.

“Det var helt tilbage i Startupbootcamp ideen opstod. På det tidspunkt vidste vi, at vi havde udviklet en meget effektiv og præcis metode til bilvurdering – og så brainstormede vi simpelthen på hvilke brugere og organisationer, der ville have glæde af at bruge vores teknologi. Og her kom vi ret hurtigt til at tænke på SKAT, fordi SKAT netop skal vurdere værdien på brugte biler, der importeres eller eksporteres”, udtaler Johan Schjødt CEO, fra Autouncle.dk og fortsætter

“Vi skal spole et par år tilbage. Det hele startede faktisk med en ‘kold-kanvas’-opringning’ til SKATs direktør på Motorområdet, som syntes ideen var interessant. Men det er selvfølgelig en længere proces at sælge en teknologi og et nyt værktøj ind til en stor organisation som SKAT. Det skal igennem mange led. Både SKATs motoreksperter, men også de personer, som arbejder mere strategisk med, hvilke it-værktøjer SKAT skal bruge, har været involveret i processen..”

Der gik cirka to år før kontrakten var i hus, og processen for Autouncle har været at holde fast i Lean tankegangen og arbejde ud fra simple prototyper fremfor forkromede diagrammer. Efter aftalen kom i hus skulle funktionaliteten fra Autouncle’s justeres så den matchede de krav der var fra SKATs eksperter.

“Grundmotoren er den samme, som den almindelige bruger har glæde af på Autouncle.dk, men brugerfladen er en anden. SKATs eksperter og folk, der arbejder professionelt med bilvurdering har behov for andre søgnings- og visningsfunktioner, og det har vi udviklet specielt til det nye værktøj”, siger Johan Schjødt til Trendsonline.dk og fortsætter

“Vi har lavet et værktøj til SKAT, som vi er stolte over og det er en anerkendelse at de bruger vores teknologi og vurderingsværktøj, der er med til at lette deres daglige arbejde”.

1 kommentar

Skriv et svar