Arkiver

BusinessNyheder

ArtworkHeroes – online markedsplads for limited edition illustrationer

ArtworkHeroes er den første online markedsplads for limited editon- og organiserede illustrationer (artwork), der oprigtigt sigter efter at gøre verden til et bedre sted. Marius Sowka er founder af startuppet, som er en del af Copenhagen School of Entrepreneurship.

Grundtanken hos ArtworkHeroes er, at god kunst kan komme fra alt og alle, at alle skal kunne nyde verdensklasse kunstværker og kunne udtrykke sig kreativt. De mener også, at kreativt talent ikke blot har magt til at rive grænser ned og forbinde mennesker fra hele verden, men at det oven i købet kan bidrage til at gøre verden til et lidt bedre sted.

På ArtworkHeroes kan man deltage med fotos, grafisk design og malerier under månedlige betingelser, der afholdes under visse missioner (= temaer). ArtworkHeroes communitiet scorer og kommenterer illustrationsbidragene – der er altså en form for gamification integreret. Baseret på scores og kommentarer udvælges op til 30 vindende kunstværker, og de respektive vindere kaldes for ArtworkHeroes.

ArtworkHeroes kan sælge deres kunst som fysiske print for en 3 måneders periode i ArtworkHeroes-shoppen. For hvert salg får de vindende kunstnere en vis procentdel – men det som i første omgang gør dem til helte, er at hvert salg i tillæg understøtter en månedlig udvalgt international velgørenhedsorganisation.

ArtWorkHeroes er altså godt for flere ting:

For kunstneren er ArtworkHeroes et fantastisk sted, hvor de kan modtage feedback på deres arbejde. Derudover kan de dele deres talent med hele verden – og samtidig være med til at gøre verden et bedre sted. For personer der er interesseret i at købe kunst, tilbyder ArtworkHeroes en organiseret kunstplatform, hvor man ikke bliver ramt i ansigtet af tusindvis af forskellige tilbud at vælge imellem, og man er samtidig sikker på, at man ikke anskaffer sig endnu en IKEA kunstklon. For månedens velgørenhedsorganisation bidrager ArtworkHeroes med en ny effektiv kanal til at opnå værdifuld opmærksomhed og derudover modtager de pengedonationer.

Du kan få et mere visuelt overblik over, hvad ArtworkHeroes går ud på her.

Alt i alt virker ArtworkHeroes som et spændende startup med et dejligt positivt udgangspunkt. Så thumbs up her fra Trendsonline-redaktionen!

Skriv et svar