Arkiver

Nyheder

Dansk kapitalfond køber EG

EGEG

Den danske kapitalfond Axcel har indgået en aftale med Nordic Capital Fund VII (Nordic Capital) om køb af den danske it-koncern EG, der er specialist i branchespecifikke it-løsninger i Skandinavien.

Axcel offentliggjorde i dag, at man er nået frem til en aftale med Nordic Capital, der har haft ejerskabet i de sidste fem år, om at købe den danske it-koncern EG. Samtidig gjorde man opmærksom på, at de vækstplaner, der er lagt frem mod 2017, har fuld opbakning.

“EG har vist, hvordan man vokser i et vanskeligt marked og dermed skaber en førende markedsposition, selv når konkurrencen er hård. Potentialet er stort for EG i Skandinavien, hvor vi ser frem til at rulle deres succesrige model fuldt ud. EG har stærke kompetencer, markedsledende løsninger og en skalérbar forretning. Alle forudsætninger er på plads for en fortsat positiv udvikling,” siger Per Christensen, partner i Axcel.

Ejerskiftet er også blevet taget godt imod fra administrerende direktør i EG Leif Vestergaards side. Han ser meget frem til at fortsætte arbejdet med Axcel som ejere, og da der er opbakning til virksomhedens allerede udarbejdede vækstplan, vil ejerskiftet heller ikke få nogen væsentlig betydning for hverken kunder eller virksomhedens 1.300 medarbejder, udtaler Leif Vestergaard.

“Vi har haft en fantastisk rejse med Nordic Capital og har i tæt samarbejde med ejere og bestyrelse styrket både markedsposition, kompetencer og organisation. Platformen for videre vækst er på plads, og vi ser frem til i et tæt samarbejde med Axcel at realisere vores 2017-vækstplan, der nok er ambitiøs, men også realistisk. Vi har hele tiden vidst, at Nordic Capitals ejerskab havde en udløbsdato, og tidspunktet for ejerskiftet er helt perfekt set i lyset af lanceringen af 2017-strategiplanen,”siger Leif Vestergaard.

EG har siden 2009 gennemført 14 opkøb fordelt på Danmark, Norge og Sverige. I 2012 opnåede EG det bedste resultat nogensinde i virksomhedens 35-årige historie med en omsætning på 1.502 millioner kroner og et EBITDA på 163 millioner kroner.

Skriv et svar