Arkiver

Nyheder

Iværksættere og etablerede virksomheder skal samarbejde

SpinIN er et nyt, gratis initiativ fra Aarhus Universitets Center for Entreprenørskab og Innovation. Projektets formål er skabe vækst via et gensidigt samarbejde mellem to danske virksomheder, hvoraf den ene er en etableret virksomhed og den anden en iværksætter-virksomhed.

”Vores formål er at skabe sund vækst hos både iværksætteren og den etablerede virksomhed, gennem et faciliteret samarbejde. Vi afholder introducerende møder og hjælper løbende med afklaringer, match, udviklingsplaner og meget mere,” sådan beskrives SpinIN på projektets hjemmeside.

Sund vækst sikres ifølge SpinIN ved, at den tilmeldte virksomhed er afklaret om, hvorfor de vil skabe vækst, og dernæst hvilke specifikke ressourcer, udfordringer og muligheder der gør sig gældende for dem.

I projekt SpinIN lægges der vægt på, at samarbejdet mellem de to virksomheder er ligeværdigt – og at både iværksætteren og den etablerede virksomhed opnår positive resultater via samarbejdet. Men hvad kan man som iværksætter eller startup egentlig få ud af ordningen?

Via et samarbejde med en etableret virksomhed kan iværksætteren ifølge SpinIN få gavn af den etablerede virksomheds erfaring, professionelle netværk samt viden om, hvordan man driver virksomhed. Rollen som iværksætter bliver til gengæld at bidrage med den nyeste viden, nytænkning, innovative metoder og værktøjer, anvendelse af ny teknologi osv.

”Hos SpinIN mener vi, at disse egenskaber supplerer hinanden og styrker begge parters vækstevne,” skriver projektet på hjemmesiden.

Målet er altså at begge parter, iværksætter og den erfarne virksomhed, kan bruge og lærer af hinanden.

I forhold til match af virksomheder og iværksættere, så baserer SpinIN det på baggrund af specifikke problemstillinger og vækstmål. Det er ikke nødvendigt for de to parter at have fælles vækstmål – det afgørende er, at iværksætterens ressourcer kan dække et behov hos virksomhedens vækstmål og omvendt. Hos SpinIN vil de lægge til rette for, at vækstpotentialet kan blive realiseret i en reflekteret proces med sparring og støtte mellem parterne.

Du kan læse mere om SpinIN og hvordan du tilmelder dig her.

Skriv et svar