Arkiver

Nyheder

Edify – online undervisningsportal for studerende

Edify vandt Startup Weekend Copenhagen Media tilbage i april, og hos Trendsonline.dk har vi holdt øje med dem siden. Det er resulteret i et interview med Kasper Krægpøth, der fortæller om alt fra den spæde begyndelse til de store fremtidsplaner. 

Man skulle måske tro, at idéen til Edify opstod til Startup Weekend, men det kræver et længere tilbageblik. Idéen udspringer af en bacheloropgave som Kasper Krægpøth skrev i faget Entrepreneurship på HA Almen.

”Her skrev jeg om Edify som en portal for interaktiv studieundervisning og en nytænkning af universitetsundervisningen. Ideen er efterhånden blevet “pivot”-et et par gange siden. Senest under Startup Weekend hvor ideen gik fra teori til mere praktisk anvendelig, herunder en konkretisering af en masse forskellige features, som senere hen har vist sig at blive rygraden af konceptet,” fortæller Kasper Krægpøth

Og hvordan er det endelige koncept så endt med at blive? Edify er en online platform, hvor studerende kan undervise hinanden. Studerende kan således købe undervisning i form af videoer eller liveundervisning af tutorer. Tutorerne er studerende, som har klaret et fag godt, og nu ønsker at undervise i det pågældende fag. Derfor opretter de sig som tutorer på Edify, hvor de enten uploader videoer eller skemalægger live sessions.

Det gavner ifølge Kasper Krægpøth både tutorer og andre studerende.

”Tutorerne får mulighed for at anvende noget af al den teori, vi går og lærer og igennem videre formidling af stoffet kommer de også dybere ind i det. Derudover har de også mulighed for at tjene lidt penge ved siden af studiet,” fortæller Kasper Krægpøth og fortsætter:

”Udbyttet for de studerende der køber undervisning, er at de lærer på en bedre måde, og dermed forhåbentlig får højere karaktere. De får mulighed for at få en støtte undervejs og lære af andres fejl i stedet for kun at sidde alene på læsesalen med bogen.  Det er i hvert fald et tilbud, jeg godt kunne have brugt i mine fire år på studiet”

Edify har dog ikke til hensigt at underminere universitetsundervisningen, men i stedet at komplementere den således, at de studerende får mere med derfra.

Et tidskrævende projekt
Foruden Kasper Krægpøth er der to andre co-founders: Morten Barklund, som han mødte under Startup Weekend, samt Navid Baharlooie som han mødte i 2012 i forbindelse CBS Case Competetion i Canada. De tre har arbejdet hårdt for at få en betaversion af Edify klar.

”Efter Startup Weekend har der været en periode med teamsammensætning, og derfra har vi sat en 10-15 timer af om ugen til Edify. Morten arbejder pt. fuldtid, og Navid og jeg har haft travlt med eksaminer. I den seneste uge har vi dog arbejdet mere end 60 timer på Edify og har taget det rigtig langt i forhold til, at få vores beta klar. Vi har klare mål for resten af året, og hvis vi når dem, går vi fuldtid,” fortæller Kasper Krægpøth

Hvad angår teknologien bag, fortæller Kasper Krægpøth, at Edify er bygget på Django, men at de har integreret Google Hangout samt andre API’er, da de gerne vil teste konceptet på en så lean måde som muligt.

Hønen eller ægget
Kasper Krægpøth beskriver deres største udfordring som en ”hønen-eller-ægget” udfordring, hvilket skyldes, at platformen er to-siddet:

”Uden noget content, videoer og live sessions, er der ikke nogen grund til at oprette sig som bruger, men uden brugere er der ikke nogen grund til at ligge noget indhold op som tutor. Så her har vi en stor udfordring i at få hul på bylden og komme ind i en selvforstærkende spiral, hvor mere og mere indhold genererer flere og flere brugere osv.,” forklarer Kasper Krægpøth

De har dog allerede fået positiv respons fra tutorer, der generelt er begejstrede for muligheden for at afholde live undervisning.

”På længere bane kan man dog sagtens forestille sig, at der kan undervise i alt fra sprog til modelflybyggeri eller børneopdragelse. Mulighederne er rigtigt store!” konkluderer Kasper Krægpøth.

Fremtidsplaner
Til at begynde med vil de hos Edify have fokus på universitetsundervisning, og planen er at går live i Danmark med fokus på CBS til at starte med. Men hvad så derfra?

”I starten vil vi bootstrappe den, så langt vi kan, men vi kommer nok ikke udenom at tage funding ind før eller siden. Vi starter som sagt med fokus på CBS fra september til december, men skal hurtigt videre til Danmark og Skandinavien derfra,” fortæller Kasper Krægpøth.

Afslutningsvis fortæller Kasper Krægpøth om planerne for de næste seks måneder:

“Et launchevent står for døren nu her den 2. september. Forhåbentlig bliver dette et sted på CBS, men da vi er midt i planlægningen heraf kan vi desværre ikke invitere folk endnu. Derudover skal der indsamles en masse feedback til platformen og konceptet, så vi kan gå ud af betaversionen. Vi satser stærkt på at nå vores mål for det kommende semester, hvorefter vi som sagt går fuldtid på Edify formentlig med noget seed funding i ryggen.”

Vi ønsker folkene bag Edify held og lykke, og hos Trendsonline.dk ser vi frem til at følge udviklingen.

Skriv et svar