Arkiver

Nyheder

Vivino blandt standard-apps i det nye smartwatch fra Samsung

App’en for vininteresserede og -elskere kommer snart på håndleddet af gadget aficionados verden over, når Samsung Galaxy Gear smartwatch bliver sendt på markedet i slutningen af denne måned.

Når Samsung i slutningen af indeværende måned sender deres nye smartwatch på markedet, så bliver det også med danske øjne interessant. For blandt de pre-installerede apps vil folk, der følger den danske startup scene, se et kendt “ansigt” – nemlig vin-app’en Vivino.

”I think Samsung could see the sex appeal in shooting labels from your wrist and discretely read all about the wine. It’s definitely a show off, but in the end also of great value for the consumers,” siger Theis Søndergaard, COO og co-founder i Vivino i et blogindlæg på app’ens hjemmeside.

Gik i James Bond mode

Theis Søndergaard fortæller også på app’ens blog, at man i hovedkvarteret straks gik i James Bond mode, da forespørgslen fra Samsung kom, og hængte billeder op af netop James Bond i virksomhedens dertil indrettede hemmelige kontor.

“First of all it’s a fun reference, but we did it also to remind us about the confidentiality around the project,” siger Theis Søndergaard.

Det lyder også til at have været en proces i spionformat, der på blot to måneder skulle resultere i Vivino version 2.håndled. Gruppen fik nemlig sendt en pakke med prototypen, der skulle opbevares i et pengeskab og under ingen omstændigheder forlade Vivinos område. Den korte arbejdstid og skiftende styresystemer i uret gjorde opgaven udfordrende, men i sidste ende er det altså lykkedes for teamet at få klargjort Vivino til håndleddet.

Mere samarbejde i fremtiden

Virksomhedens anden co-founder og CEO Heini Zachariassen er netop vendt tilbage til København fra Berlin, hvor præsentationen af uret fandt sted. For ham er der ingen tvivl om, at Vivinos tilstedeværelse på Samsungs nye smartwatch vil bære frugt – også på bundlinien for vin-app’en.

“På det korte bane betyder det, at vi får en masse opmærksomhed og får lov til at lege med de store. Jeg er lige vendt hjem fra præsentationen i Berlin, og jeg har aldrig set så mange kameraer. Det var helt vildt. Folkene fra Samsung sagde også selv, at de aldrig har fået så meget opmærksomhed,” Heini Zachariassen til Trendsonline.

Efter at have haft mulighed for at udforske og lege med det smarte ur i et par måneder nu, kan Heini Zachariassen sagtens se potentialet i det nye fokus på wearable computing, men om det lige bliver Samsungs udgave, der vinder markedet, tør han ikke spå om. Til gengæld tør han godt spå om Vivinos fremtidige samarbejde med elektronik giganten.

“Det har været fedt at arbejde sammen med Samsung, og jeg er sikker på, at vi skal lave noget sammen i fremtiden,” fortæller han og løfter over for Trendsonline sløret for, at der allerede er konkrete samarbejdsprojekter på tale.