Arkiver

Nyheder

The Eye Tribe gør øjenstyring tilgængeligt for alle

Det danske startup The Eye Tribe lancerer i dag The Eye Tribe Tracker, en 500 kroners øjenstyringsenhed til Windows. Dette er et vigtigt skridt på vejen mod at gøre øjenstyring tilgængeligt for alle, hvilket er The Eye Tribe’s mission. The Eye Tribe Tracker er en lille hardware-enhed, som kan tilsluttes direkte til en Windows PC, laptop eller tablet.

The Eye Tribe, der sidste år var med i Accelerace og fik et tocifret millionbeløb i investering fra højteknologifonden, har de sidste mange måneder arbejdet på at komme helt i mål med deres Eye Tribe Tracker. Tilbage i april kunne de løfte sløret for hvordan deres eyetracker ville virke og som Erick Schonfeld fra DEMO udtalte til en konkurrence i USA, så er The Eye Tribe et startup der har potentiale til at ændre, hvordan vi interagerer med vores omgivelser på.

“Udviklingen af nye sensorer med utrolig høj opløsning gør det muligt at levere en fantastisk øjenstyringsoplevelse, der vil være fuldt ud på højde med andre eksisterende eye trackingsystemer, men vores sensor vil være mindre og kan købes til en overkommelig pris”, udtaler CTO og medstifter af The Eye Tribe, Martin Tall.

The Eye Tribe Tracker sælges med et Software Development Kit (SDK), hvilket giver udviklere mulighed for nemt at integrere øjenstyring i eksisterende applikationer og spil.

“Vi ønsker, at alle de bedste udviklere rundt omkring i verden får adgang til vores eye tracker, så de kan udvikle spil og applikationer med øjenstyring. Vi forventer, at der vil komme helt nye bud på, hvad eye tracking kan bruges til, når tusindvis af udviklere får adgang til eye tracking”, siger adm. direktør og medstifter af The Eye Tribe, Sune Alstrup Johansen.

The Eye Tribe Tracker vil i starten kun virke med Windows, men The Eye Tribe har allerede demonstreret en version til Android smartphones and tablets, og alle de centrale hardwarekomponenter, der anvendes i The Eye Tribe Tracker, er egnet til integration i mobile enheder.

“Inden længe vil eyetracking blive indbygget i hverdagsprodukter som smartphones og tablets, men vi ønsker at være et skridt foran, så vi kan sikre, at der er apps og spil til rådighed, når teknologien er indbygget i den næste generation af mobile enheder “, fortsætter Sune Alstrup Johansen