Arkiver

Nyheder

Balancen mellem arbejds- og familieliv som iværksætter

Iværk & Vækst er Danmarks største inspirationsforum for iværksættere og vækstvirksomheder og blev afholdt i fredag til lørdag d. 13-14 septempter i Øksnehallen. Flere af Trendsonline skribenter var på pletten, og i denne reportage deler Mikkel Sørensen ud af sine oplevelser fra messen – del 2/3.

Det er velkendt, at mange iværksættere arbejder rigtig mange timer om ugen på deres startup, og man kan nogle gange godt få det indtryk, at det er svært at få et fritids- og familieliv til at fungere – særligt når man læser danske succes-iværksætteres biografier som for eksempel Kick-ass af leading Co-founder af Just-Eat, Jesper Buch.

Derfor var det interessant at høre Co-founder af Rainmaking.co.uk, Martin Bjerregaards råd til, hvordan man får ”Succes uden afsavn”, som desuden bliver uddybet i hans nyligt udkomne bog af samme titel. Han opfordrer iværksættere til at optimere antallet af flow-timer og så ellers følge ”energien” og gøre, det de har brug for at gøre, når de har brug for at gøre det – for eksempel ved at gå i flow med arbejdet i to-tre timer når energien er der og holde pauser med løb, meditation eller noget tredje, når energien ikke er der, i stedet for at presse sig til at sidde ved skrivebordet når man er træt eller uoplagt.

Desuden havde han nogle ret interessante vejledende startup-principper, som er værd at notere sig:

  1. Find dine medstiftere ved at snakke om idéen til dit nye startup og se hvem der er tiltrukket af den.
  1. Lav en today-list. Gør det der er vildt vigtigt lige nu og fokusér på det (dog uden at glemme visionen). På denne måde kan man føle sig tilfreds, eftersom en to-do list er uendelig.
  1. Fortæl alle om din idé. På denne måde får den ny energi og tiltrækker nye mennesker. Og der er ingen der stjæler din idé.
  1. Få mange forsøg. Når man har fejlet er det en erfaring og man må kke blive svagere gang til gang, men i stedet kaste sig ud i det og tro på det 100% gang efter gang.

Skriv et svar