Arkiver

BusinessNyheder

Sensorist med tidligere Fullrate co-founder får millioner fra SEED Capital

Kasper Mejlgaard der tidligere var co-founder på Fullrate har kastet sig ud i sit næste startup med virksomheden Sensorist, der er med i dette efterårs Accelerace forløb. Som med Fullrate henter han venturemillionerne hos SEED Capital.

Ideen til virksomheden, Sensorist, blev født da Kasper Mejlgaard en dag gik ned i sin vinkælder, og syntes at der var koldere end der plejer. Han havde i midlertidig ingen mulighed for at undersøge om der var hold i hans formodninger. Han satte sig derfor for at skabe et unikt produkt, som kunne forbinde den fysiske verden med internettets muligheder.

Kasper Mejlgaard var den første medarbejder i Cybercity tilbage i 1995. 200 ansatte og 10 år efter sad Kasper, i 2005, som chef for Telenors tekniske udvikling. Men en ide havde taget form i Kaspers hoved. Den ide skulle senere komme til at hedde Fullrate.

I 2005 stiftede Kasper, sammen med fire partnere, selskabet Fullrate. Fullrate revolutionerede bredbåndsmarkedet med deres højhastigheds internetløsning til lav pris og fik hurtigt rigtig mange kunder. Der er nu gået fire år siden Fullrate blev succesfuldt solgt til TDC for et trecifret millionbeløb og serie-iværksætteren Kasper Mejlgaard er nu klar til nye eventyr med sin nye virksomhed, Sensorist.

”Det virkede utrolig gammeldags at man i 2013 er henvist til manuelt at skrive målinger ned i et kladdehæfte eller regneark for at kunne holde øje med udviklingen i f.eks. temperatur og fugtighed og stadigvæk være bundet til kun at kunne se status lige nu hvis man fysisk er til stede” siger Kasper.

SEED Capital investerer i Kasper igen
Sensorist’s sensorer er i stand til at foretage løbende overvågning af temperatur og fugtighed hvor som helst, når som helst. Disse oplysninger sendes til cloud servers hver 15. minut og man vil derfor, som bruger, altid kunne være opdateret på situation i vinkælderen, drivhuset eller barnevognen uanset hvor man befinder sig.

”Det gik hurtigt op for mig, at et produkt af denne type, har meget bredere anvendelse end blot i en vinkælder. Produktet har enormt potentiale i andre sammenhænge, f.eks. overvågning af sommerhus – hvornår skal vand tappes af så der ikke sker frostsprængning eller i kælderen hvor man opbevarer ting, der kan blive jordslået og mugne. Og så har vi ikke endnu talt om anvendelse i erhvervslivet” udtaler Kasper Mejlgaard

”Vores produkt baserer sig på en dansk design tradition med fokus på enkel anvendelse, suveræn brugeroplevelse og smukt udseende, som gør at glæden ved at eje produktet varer ved. Vi ser efterspørgsel globalt og derfor er produktet fra første dag godkendt til brug i såvel hele EU som USA” udtaler Kasper.

I 2005 investerede SEED Capital i nystartede Fullrate, som senere skulle vise sig at være en af de mest profitable investeringer i venture fondens historie. SEED Capital har netop skudt et millionbeløb i Sensorist og er glade for at have Kasper tilbage i folden.

”Vi er naturligvis glade for, at vi igen får mulighed for at arbejde sammen med Kasper Mejlgaard. Sensorist er en spændende virksomhed og vi ser det som en stor cadeau, at Kasper gerne vil arbejde sammen med os igen”, siger Richard Breiter, Investment Manager hos SEED Capital og fortsætter

“Vi begynder at se flere og flere såkaldte serie-iværksættere, hvilket er et utroligt positivt tegn på, at iværksætter miljøet i Danmark er ved at blive mere modent. Og når en iværksætter som Kasper tilmed har haft en succesfuld exit, er det virkeligt beundringsværdigt at se, at han har lyst til at tage endnu en tur i møllen.”

”Da ideen først var undfanget og vi var nået til at have den første prototype af både hardware og software system, var det helt oplagt for mig igen at tage fat i Seed Capital for at se om mit projekt kunne være noget for dem – heldigvis kunne de også se det globale perspektiv i ideen og havde lyst til være en del af endnu en væksthistorie – denne gang med globalt outlook” fortæller Kasper

Sensorist har nu udviklet det komplette produkt og har netop nu lanceret en kampagne på crowdfunding platformen Indiegogo, hvor brugere har mulighed for at forudbestille løsningen. Sensorist vil på denne måde opnå et volumen, som muliggør masseproduktion, mens Sensorist også i processen kan modtage vigtigt feedback fra kommende brugere om behov og ideer til nye anvendelser.

Skriv et svar