Arkiver

Nyheder

Nordic Venture Forum 2013: Tendenser peger mod US

Danske tech-iværksætter-spirer kan med fordel læse her om den 11. udgave af iværksætterarrangementet Nordiv Venture Forum, som blev afholdt i Falconersalen i København i starten af denne uge, 4. og 5. november. Trendsonline var tilstede og her er et udpluk af nogle pointer som skribent Mikkel R. Sørensen, gjorde sig under arrangementet.

Iværksættere og investorer fra hele verden var samlet for at pitche, networke, finde mulige investeringsprojekter, og sidst, men ikke mindst, for at blive inspireret af startup-miljøet.

Norden er den mest entreprenante del af Europa

Dagene var arrangerede af det danske Videnskabsministerium og er ét af flere – men forskelligartede – arrangementer. Arrangementet beviser, at udenlandske investorer er interesserede i Norden og arrangørerne påpeger også, at ifølge OECD er Norden det mest entreprenante område af EU. Til arrangementet deltog således Nordiske virksomheder med højt potentiale indenfor følgende sektorer:

  • Online & Mobile (Media, Gaming, Mobile Apps, Online Retail, Payment)
  • Technology (Hardware, Software)
  • Life Sciences (Medtech, Pharma, Biotech)
  • Cleantech (Energy, Clean Technology, Environment)
  • Food (Food Processing, Food Safety, Functional Food, Nutraceuticals, Sustainability, Waste Management)

Væk fra heterogene marked i Europa og over til Amerika
De deltagende startups var ude efter at tiltrække funding under arrangementet, hvor de havde otte minutter til at pitche og syv minutter til at besvare de efterfølgende spørgsmål fra investorerne. Finske NowInnovations pitchede deres elektroniske løsning på at komme storbyernes problemer med parkering til livs. De havde allerede aftaler i hus med mange parkeringspladser og søgte nu funding, blandt andet for at komme ind det amerikanske marked. Det amerikanske marked var der en overvejende stor interesse for at finde funding til at komme ind på. Fra Online og Mobile virksomhederne udtalte den svenske founder af en Tradeshop/event app, Anders Fredriksson fra Shpare AB:

”US market is key. Everybody speaks the same language. It’s the same culture. Everybody is used to doing business.”

Moderne digitale guldgravere eller snedige iværksættere? Følg med her på siden hvor vi senere på ugen kommer med flere pointer fra Nordic Venture Forum

Ser du fordele i det Europæiske marked sammenlignet med det amerikanske marked? Eller er du på udkig efter funding? Del gerne dine tanker – store som små – i kommentarfeltet.