Arkiver

Nyheder

Shareplay funder startups inden for det audiovisuelle

Shareplay fonden er en ambitiøs satsning iværksat af Region Midt- og Nordjylland. Og hvem der kan søge til hvad og hvor vil Trendsonline gerne dele med sine læsere.

Shareplay, som geografisk er placeret i Filmby Aarhus, har til formål at være med til at udvikle fremtidens mediesektor. Er din startup placeret i Midt- eller Nordjylland og handler om kreativitet, teknologi og innovation – har du mulighed for at søge om økonomisk støtte dertil. Se en introduktions film om fondens grundlag her.

“Vi er den væg, som du kan spille bold op af, hvis du har et projekt eller en idé, der går på tværs af medieplatforme, regioner og brancher. Og som udforsker mulighederne i den nye teknologi.”

Trendsonline har skrevet om et andet initativ, der også er støttet af Shareplay, nemlig Talentfabrikken i Aarhus (læs artiklen her). Vi har stillet Shareplays Head of Communications Mette Marcussen et par spørgsmål om hvilke startups, der egner sig til funding hos Shareplay:

Hvad skal man lægge vægt på som et startup for at søge funding hos Shareplay?

“En startup fra den audiovisuelle branche, som ønsker støtte fra Shareplay Fonden til at udvikle sin forretning, skal fokusere sin projektansøgning på brugerinddragelse, samspil mellem medieplatforme, nye samarbejdspartnere, brancherelevans og vækstpotentiale.”

Hvad har Shareplay for nyligt engageret sig i?

“Det seneste skud på stammen er udviklingsprojektet Bermuda. Et projekt, der skal bringe 80 talenter fra Viborg, Aalborg og Aarhus tættere sammen for at styrke erhvervsudviklingen for film og nye medier i Nord- og Midtjylland. Projektet er et samarbejde mellem Talentfabrikken i Aarhus, Platform4 i Aalborg og Open Workshop, der er en del af The Animation Workshop i Viborg. Bermuda-projektet er støttet af Shareplay med 1,3 millioner over de næste to år.

Der er forskellige styrkepositioner i de forskellige miljøer i Bermuda, og vi ser et sort potentiale i at udnytte og styrke de kreative klynger, vi allerede har i Jylland. Derfor støtter vi Bermuda-projektet, så det bliver lettere at samarbejde om kreative projekter på tværs af geografi.” 

I hvilket størrelsesforhold giver Shareplay funding til startups?

“Shareplay fonden har indtil videre givet mellem 50.000 – 500.000 kr i støtte. Hertil nævnes det at der skal ydes 50% i medfinansiering.”

Afsluttede initiativer som fonden har støttet kan ses her.

Fonden skriver tilmed på sin hjemmeside: “Shareplay er en service. Vi er facilitatorer. Vi har ikke svaret. Men vi er sultne efter at udforske og udvikle. Sammen!”

1 kommentar

Skriv et svar