Arkiver

Nyheder

Tutees lektiehjælp gør ulvetimen mindre hektisk

Da regeringen og oppositionen i forsommeren i år forhandlede om rammerne for den nye folkeskolereform, blev lektiehjælp det afgørende punkt for, hvorvidt parterne kunne nå til enighed. Det var denne debat, som plantede en idé hos en håndfuld unge Esbjergensiske iværksættere. De vil nu reformere vores opfattelse af lektiehjælp.

Regeringen vedtog som bekendt i juni den nye skolereform, men de blev ikke enige om at gøre lektiehjælp i skoletiden obligatorisk før efter næste folketingsvalg.  Det fik CEO og project manager Ronni H. Baslund og hans team til at lægge hovederne i blød, og resultatet er Tutee. Ronni H. Baslund forklarer:

”I forbindelse med skolereformen tænkte en fra gruppen, hvordan lektiehjælp og særligt lektiecaféer kunne nytænkes ved hjælp af teknologi og […] flere fra gruppen var involveret i et tværinstitutionelt projekt omkring velfærdsteknologi, som også bidrog til ideskabelsen”

Tutee-teamet har arbejdet med at få lektiehjælpen til at gå hånd i hånd med ”Ny Nordisk Skole”, som er en meget efterspurgt model for policy-udviklere over det meste af verden. På denne måde kan Tutee integreres i børn og unges hverdag langt ud over Danmarks grænser.

Tutee smartapp’en er hovedsageligt udviklet til tablets og giver mulighed for at få hjælp fra venner og familie via Facebook. Brugeren tager bare et billede af opgaven og deler det. Det er så facebook-vennerne, der agerer tutorer og hjælper med at løse opgaven. App’en er som udgangspunkt gratis, men skal finansieres via en freemium model.

”Tutee gør lektielæsning hurtigt, sjovt og effektivt. Gennem whiteboard og voice chat funktionalitet samt en række nyskabende features, kobler vi – via Facebook – børn og unge med deres venner og familie og skaber på den måde et setup, som muliggør at alle – uanset forældres indkomst – altid har adgang til hurtig lektiehjælp”. Siger CEO Ronni H. Baslund.

ipad_canvas_1

Ordet tutee kommer af tutor og betyder den, som modtager undervisning.  Iværksætterne selv har også taget tutee rollen på sig og er gået i mesterlære hos bl.a. Erhvervsakademi Sydvests iværksætterrådgivning Biz Lab, som støtter kraftigt op om startups.  CEO Ronni H. Baslund siger:

”Biz Lab har over en årrække hjulpet nogle af Esbjergs mest innovative IT firmaer godt undervejs og det er i dette regi, vi opstartede virksomheden. Her er der et miljø, som opmuntrer til nytænkning og foretagsomhed”.

Ronni H. Baslund mener også, at en god portion vestjysk beskedenhed kan være nøglen til succes. Iværksætterne er ydmyge overfor opgaven og har allerede allieret sig med eksperter på de områder, hvor de selv er i tvivl. Udover råd fra slutbrugerne, business angels og mulige forretningspartnere er Tutee-teamet nu også under vingen hos Accelerace konsulenterne.

Virksomheden er for nyligt blevet anerkendt med en nominering til årets Next Step Challenge sammen med syv andre virksomheder i kategorien ”Digitalization”.

Trendsonline ønsker tillykke med nomineringen og indskriver straks niecer og nevøer som forsøgskaniner.

2 kommentarer

Skriv et svar