Arkiver

Coworking spacesNyheder

Coworking og coliving – det nye sort inden for iværksætteri

Coworking og coliving er det nye sort inden for iværksætteri. Bo og arbejd sammen med likemindede iværksættere, der har samme passion som dig, for at skabe noget exceptionelt. Sådan skriver Jens Jakob Andersen i et blogindlæg, som du kan læse nogle uddrag fra her.

Tag på en iværksættercamp og arbejde sammen med ligesindede iværksættere. En genre i kraftig vækst inden for iværksætteri er coliving, hvor du bor og arbejder sammen med personer, der på daglig basis inspirerer dig.

Jeg har selv prøvet adskillige camps, og er blevet tilfredsstillet hver gang. Det at du sidder lige ved siden af 10, 20 måske 70 mennesker med samme interesse og passion som dig, kan rykke din forretning drastisk.

Liste med coworking og coliving camps

Der findes mange muligheder for at prøve at bo og arbejde sammen med andre iværksættere. Jeg har selv lavet en konstant opdateret liste over coliving camps for iværksættere.

Sådan fungerer iværksætter-camps

Der findes mange forskellige støbninger af disse iværksætter camps. Typiske variable er:

  • Varighed
  • Antal deltagere
  • Arbejde/netværk

Typisk køber du en pakke hvor du får ophold, mad, nogle aktiviteter, pitchsessions og snacks. Du skal ikke forvente at alle aktiviteter er inkluderet. Hvis campen inkluderer større events og udflugter er det typisk for egen lomme. Fælles for disse iværksætter camps er at du altid deler bolig (coliving) og kontor (coworking) med andre.

Coworking_coliving

Derfor giver det mening – du undervurderer det at møde folk

Nu kan jeg ikke se dig, men der er stor sandsynlighed for at du driver en eller anden form for online forretning. Du har sikkert mange følgere på Google+, Twitter og ikke mindst Instagram. Du deler af og til din mening, hacks og ideer i kommentarfelterne og i form af gæsteindlæg og posts. Det er efter min mening klassisk middelmådighed.

Mød folk fysisk

Der sker noget helt specielt når du møder folk fysisk. Jo længere tid desto bedre. Hvem er dine bedste venner? Typisk er det personer du deler større oplevelser med. Har du prøvet at rejse med en bekendt og ende ud med at have noget helt specielt med vedkommende?

Alternativer til deciderede iværksætter camps

De fleste camps har omkring 1 uges varighed. Det er naturligvis ikke nok til dig, som gerne vil gå all in og ikke har behov for konstant at være i Danmark. Personligt har jeg tidligere bare købe en flybillet til Barcelona og bosat mig der. Der er billigere leveomkostninger – du kan hurtigt komme ind i et startup miljø og så er vejret noget bedre. Du kan her se en liste over coworking steder i verden – altså kontorpladser for iværksættere.

Er du modsætningen der har mange ting i Danmark, der gør at du ikke kan rejse rundt som du har lyst til? Er du programmør? Så skal du i det mindste deltage i et Hacker Space – her er en liste og kort over hacker spaces i verden. Hacker spaces fungerer på den måde at du mødes med andre programmører og giver den gas.

Jeg håber du har fået alt for meget inspiration til hvor du skal hen næste sted. Husk på at mange steder har åbent året rundt – så er der ikke flere undskyldninger.

Læs hele Jens Jakob Andersens indlæg her, hvor du også kan se hans oversigter over coworking og coliving muligheder, samt hans anmeldelser af nogle af de camps han har besøgt. Til dagligt driver Jens Jakob skibutikken Blacksnow.dk og prissammenligningstjenesten iloebesko.dk.

1 kommentar

Skriv et svar