Arkiver

Coworking spacesIværksætterlivNyheder

#tovisit i Founders House til demo breakfast

Nye kontorfællesskaber og iværksætterhuse spirer frem og Trendsonline er derfor på farten for at få et indblik i det blomstrende danske startupmiljø. Vi startede, der hvor det hele (på en måde) startede, nemlig i Founder House. Kom med Trendsonline på visit.

Trendsonline blev inviteret inden for hos Founders House til en kop kaffe og en croissant, for at overvære deres interne demo breakfast, hvor alle i huset præsenterer deres produkter, seneste nyheder eller udfordringer. Og så fik vi også lige en rundvisning. Se fotoserien i bunden!

FoundersHouse_Zenia

Efter Founders House Direktør Zenia W. Francker havde sagt godmorgen til de omkring 30 fremmødte iværksættere, der sad i sofaer og sækkestole med juice og morgenbrød, præsenterede husets startups deres aktuelle nyheder.

Demo Breakfast recap
PinStriped er netop flyttet ind og startede derfor den interne demo breakfast med at fortælle generelt om deres produkt, et interface til møder og præsentationer, som Trendsonline har skrevet om og testet tidligere – læs det her. Det er et startup med fart på, og vi kan afsløre, at de lige nu søger en CTO.

Turen gik til det danske startup, der meget hurtigt fik international succes og har millioner af brugere verden over, der loyalt tumler ind på video-magasinet Retelly, for at se de seneste kvalitetsvideoer, som Retelly’s editors har fundet frem. Under demoen så vi blandt andet, hvordan Retelly har fokuseret på så få click som muligt, hvilket betyder, at man lander på forside, foretager sig ét click, og så starter en af de mange kvalitetsvideoer på sitet.

Præsentationen var af Jens Juul Krogshedes, som arbejder i Iconfinder, men har co-founded Retelly ved siden af. Trendsonline har skrevet om Retelly, da de startede, og da de ramte en international succes.

På sigt skal alle kunne foreslå videoer. Det er den næste ring, der skal udvikle og udvide Retelly, men indholdet skal fortsat være selekteret eller godkendt for at sikre en høj kvalitet. Det bliver senere muligt at lave sit eget video magasin, som kun bliver synligt på ens egen side, og altså ikke kommer ud på Retelly platformen. Det næste skridt bliver, at man kan reposte det, som allerede findes på Retelly.

Iconfinder_skærme

Iconfinder og Labster

Jess Olsen, CMO ved Iconfinder, røbede overfor gruppen – og Trendsonline – at de er tæt på at være klar med en version 5, måske endda inden for de næste par dage. De lover desuden en masse nyt, og vi lover at bringe nyhederne videre, når de afsløres.

badge

Labster kunne fortælle at de, som den garvede Trendsonline læser allerede ved, vandt Elance BIG idea semifinalen i sidste uge, og derfor skulle deltage i finalen i New York (dog over Skype, fortalte de med slet skjult skuffelse).

Vi modtog besked i nat fra en glad Labster Founder og CEO, Mads Tvillinggaard Bonde, at de vandt finalen i New York, ud af 800 deltagende startups rundt i hele verden! Tillykke til Labster!

Vi kan også fortælle, at Labster lige nu leder efter en VP for salg og vokser med 3 nye medarbejdere over de næste to måneder.

Teamet gennem 11 år der nu laver TechFunding og en kørebogsapp

Bag flere interessante startup historier sidder de to iværksættere Martin Poulsen og Tobias Grønlund, der mødte hinanden under uddannelse i Herning, og siden har startet mange projekter sammen – de seneste 11 år. Under vores visit i Founders House fortalte Martin poulsen at han også arbejder med TechFunding, en virksomhed der hjælper højteknologiske startups med at søge funding.

At søge offentlig støtte eller tilskudsmuligheder er en ofte overset mulighed (i stedet for at afgive equity), og de kunne fortælle at ud af 20 SEED Capital startups, var næsten alle kandidater til at søge soft funding. Mere om dette når vi har talt nærmere med de tre partnere bag dette initiativ.

Sidst, men ikke mindst er de to også i gang med at udvikle en mere lavteknologisk kørebogsapp. App’en er beregnet private biler der benyttes i arbejdsøjemed, for let at indhente dokumentation på kilometertal. Det er en simpel app, hvor man trykker start og stop, og som husker de adresser du plejer at besøge. De er netop ved at udvikle denne app, og vi glæder os til at teste den!

Shape og Echo.it

Software Developer Gert Fabricius Jørgensen fra Shape demonstrerede deres seneste produkt, som er rettet mod shipping virksomheder for at lette deres interne logistik med et program der optimerer det interne workflow. Gert gik gennem den logistiske opgave fra bestilling og transport, til aflevering af varen. Det var inspirerende at se resten af huset sætte sig ind i produktets funktioner og give deres feedback med værdifulde spørgsmål.

Sidst præsenterede Stefan K. Madsen Echo.it deres nyeste features – en tracking feature og en goal setting feature, noget vi skal høre mere om på redaktionen snart. Derudover fortalte Stefan at de inden længe ansætter endnu en medarbejder.

Founders House som iværksætterhus

Efter demo breakfast blev vi ført rundt i den københavnske herskabslejlighed med trægulv og stuk i loftet af Zenia W. Francker, der har været Direktør i Founders House det seneste år.

“Vi sætter barren højt, fordi vi tror på, at vi er med til at gøre hinanden endnu bedre.”
 Zenia fortæller om nogle af planerne for huset, der nu har været en succes i snart fire år. Fremadrettet vil Founders House fokusere mere på skalerbare tech startups, noget der sker samtidigt med at Shape, der en den største virksomhed i Founders House, flytter ud og videre til flere kvadratmeter.
“Founders House er først og fremmest de mennesker som sidder i huset, derfor er det vigtigt at nye folk ligesom os er topambitiøs og i gang med at ændre verden på deres egen måde, samt er sød og sjov – vi sidder trods alt rigtig mange timer sammen hver dag.”
Jens Juul Krogshedes, Co-founder af Retelly og Front-End Developer ved IconFinder.
Jens Juul Krogshedes, co-founder af Retelly og Front-End Developer ved IconFinder.
Jess Olsen, CMO ved IconFinder, der her fortæller Lisa Dalsgaard alle deres hemmeligheder.
Jess Olsen, CMO ved IconFinder, der her fortæller Lisa Dalsgaard alle deres hemmeligheder.
Labster med Elance BIG idea diplom ved arbejdsbordet i Founders House.
Labster med Elance BIG idea diplom ved arbejdsbordet i Founders House.
Iværksætterne Martin Poulsen og Tobias Grønlund sidder sammen på 11. år, nu i Foudners House.
Iværksætterne Martin Poulsen og Tobias Grønlund sidder sammen på 11. år, nu i Foudners House.
De mange flotte præmier som er hentet hjem over tiden.
De mange flotte præmier som er hentet hjem over tiden.
Founders House
Founders House
Founders House
Founders House
Founders House
Founders House

 

Skriv et svar