Arkiver

Nyheder

Machine learning – lær maskinerne at lære, så de kan lære dig noget nyt

Mød Henrik Brink: arrangør af data:cph, medstifter af virksomheden wise.io og forfatter til e-bogen ‘Real-World Machine Learning’. Henrik fortæller om, hvad machine learning er.

Hvad er machine learning? data:cph Machine learning blander statistik og moderne computer-teknologi og bruger avancerede algoritmer til at finde mønstre og bygge modeller over vigtige sammenhænge i store mængder af data. Modellerne kan efterfølgende bruges til at forudsige svaret på et spørgsmål eller få indsigt i vigtige, men hidtil ukendte sammenhænge. Et typisk eksempel er spam-filtrene indbygget i næsten alle email-systemer; algoritmer lærer mønstre for spam fra millioner af emails og bruger det til at vurdere risikoen på nye emails i din indbakke.

“Denne teknologi kan udnyttes til at optimere brugen af data hos næsten alle virksomheder. For eksempel kan man forudsige, hvilke kunder der har størst risiko for at forlade en virksomhed, eller hvilke virtuelle besøgende der har størst sandsynlighed for at blive gode kunder. Mange virksomheder indsamler i dag en masse data, men det er stadig forbeholdt de få at udnytte den til fulde,” siger Henrik Brink til Trendsonline.dk.

Henrik BrinkHvem er Henrik? Henrik vendte i efteråret tilbage til Danmark fra Califonien, hvor han sammen med fire andre har startet virksomheden wise.io, der arbejder på at udnytte de forretningsmæssige potentialer ved machine learning. Inden da arbejdede han som data scientist på UC Berkeley, hvor han brugte machine learning til at forny forskningen i astronomi. I dag arbejder han på at udbrede kendskabet til machine learning og data science, og på at skabe et fællesskab omkring machine learning her i Danmark. Det gør han gennem data:cph.

Real-World Machine LearningHvorfor data:cph? Netværksarrangementerne data:cph er inspireret af data science meetups og hackathons i Silicon Valley, New York og London. Det har vist sig, at mange, der her i Danmark arbejder med machine learning, data science, big data osv. ikke tænker over, at de er en del af en større gruppe.

Så arbejder du med nogle af disse felter, eller er du bare nysgerrig på at lære noget nyt, så kig forbi næste meetup i data:cph og udvid dit faglige netværk, eller du kan begynde at læse Henriks e-bog “Real-World Machine Learning”.

Trendsonline.dk byder velkommen til data:cph og Wise.io, og vi glæder os til at følge med i udviklingen inden for Machine Learning.

1 kommentar

Skriv et svar