Arkiver

NyhederUngt Tech

Vækstprogram for unge iværksættere har fokus på international succes

Danmark mangler iværksættere med et internationalt vækstfokus. 30 talentfulde iværksættervirksomheder udvælges nu til et 6-måneders intensivt vækstprogram, hvor målet er international succes. Workshops, individuel træning og sparring fra mentorer, business coaches og andre eksperter fra ind- og udland skal vise de unge virksomheder vej til global vækst.

Der er jobpotentiale i iværksættervirksomheder, og deres opstart og vækst spiller en central, samfundsøkonomisk rolle. Nu lancerer Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) et vækstorienteret program for iværksættere, Go Grow. Programmet giver 30 iværksættere mulighed for at arbejde med deres vækstmål i et intensivt 6-måneders forløb, hvor de støttes af erfarne iværksættere, mentorer og partnere. Det er Industriens Fond, som finansierer programmet, der afvikles i tæt samarbejde med Dansk Industri, Udenrigsministeriet, Deloitte, KPMG og en række andre partnere.

Globalt fokus fra opstarten

”Det er afgørende for iværksættervirksomhedernes succes, at de har et globalt vækstfokus allerede i opstartsfasen. I Go Grow-programmet får de deltagende virksomheder mulighed for at udvikle deres idéer i en både lokal og global kontekst i tæt samarbejde med eksperter”, lyder det fra CSE’s direktør, Karina Rothoff Brix.

CSE, som er placeret på Copenhagen Business School, giver iværksætterne redskaber til at arbejde med deres vækstmål på baggrund af den vækstkontrakt, de indgår ved programmets start. Virksomhederne vil desuden blive tilbudt rådgivning om best practice fra danske partnere, og udenlandske mentorer vil hjælpe dem med at skalere til det globale marked.

Nye vækstperspektiver
Go Grows målgruppe er både studenteriværksættere fra universiteterne og yngre, etablerede, vækstorienterede virksomheder med en internationalt skalerbar forretningsmodel. De to grupper vil deltage på lige fod i programmet. Med international vækst som omdrejningspunkt er det hensigten, at Go Grow skal skabe nye netværk og gennem erfaringsudveksling generere ny viden og vækstperspektiver i mødet mellem yngre, etablerede virksomheder og iværksættere fra universiteterne.

Ansøgningsfrist 30. marts
Vækstprogrammet afsluttes med en event, hvor de 30 iværksættervirksomheder skal præsentere deres idéer for inviterede iværksættere og investorer med henblik på at afprøve de nyudviklede ideer og bringe dem endnu et stykke videre frem mod at blive realiserede. Man kan ansøge om en plads i programmet frem til den 30. marts 2014 her, hvor man også finder mere information.

CSE er en studenterinkubator med over 100 iværksættervirksomheder, placeret på Copenhagen Business School. CSE samarbejder med en lang række universiteter samt danske og udenlandske iværksætternetværk.