Arkiver

Nyheder

Vækstfabrikkerne skaber nye arbejdspladser i iværksættervirksomheder

Vækstfabrikkerne vil sikre, at flere iværksættervirksomheder i Region Sjælland overlever og udnytter deres vækstpotentiale optimalt. Noget de ind til videre har haft succes med i form af 54 ekstra arbejdspladser til regionen gennem de tilknyttede iværksættervirksomheder. 

Projektet Vækstfabrikkerne startede i 2010 og er finansieret gennem EU og den enkelte kommune. Der er i alt 12 vækstfabrikker fordelt i hele Region Sjælland og en på Bornholm, og i dag har de mere end 180 iværksættervirksomheder tilknyttet. Københavns iværksættere får også snart glæde af initiativet, når Væksthus Lydens Hus åbner 1. oktober i år på Gammel Kongevej 11.

Vækstfabrikkerne har netop gennemgået en delevaluering, der viser, at Vækstfabrikkerne har skabt både øget vækst og nye arbejdspladser hos de tilknyttede virksomheder.

Danske Queue-it vil bevare arbejdspladser i Danmark.

Øget omsætning og en højere overlevelsesgrad

Ifølge delevalueringen har 62 procent af de vækstfabrikanter, som allerede havde omsætning før indflytning, oplevet vækst i omsætningen, efter de er blevet tilknyttet et vækstforløb. Ud af de 62 procent har knap halvdelen, hele 49 procent, opnået en omsætningsforøgelse på 20 procent eller mere.

Overlevelsesgraden blandt virksomhederne der er, eller tidligere har indgået i, et vækstforløb via Vækstfabrikkerne, ligger på 86 procent, hvilket er markant højere end resten af iværksætterne i Region Sjælland, hvor overlevelsesgraden generelt befinder sig på 65 procent efter 3 år.

Troels Løve Hannecke er en af iværksætterne, der har vokset sig større på Vækstfabrikkerne, med virksomheden Supeo, der udvikler Sitra, en software suite til transportoperatører.  Han fandt Vækstfabrikkerne online, da han efter eget udsagn “søgte efter et lokalt kontorfællesskab, fordi vasketøj og hundegøen var ved at tage livet af forretningen og undertegnede” – en situation som Vækstfabrikkerne var løsningen på.

“Hvis jeg ikke havde fået den hjælp, tror jeg ikke, jeg var her i dag. Så havde jeg bare klaret opgaven, lukket firmaet, og fået mig et almindeligt job,” fortæller CEO Troels Løve Hannecke. Troels Hannecke

Supeo havde ikke en særlig stor omsætning, da de flyttede ind på Vækstfabrikkerne, og har fordoblet den hvert år i løbet af deres vækstforløb. I dag er virksomheden flyttet i egne lokaler og har 6,5 fuldtidsansatte. 

Seksdobling af medarbejdere

23 procent af alle vækstfabrikanter har ansat ekstra medarbejdere i den periode, de har deltaget i et vækstforløb. I alt har vækstfabrikanterne skabt 54 ekstra arbejdspladser til regionen. To gode eksempler herpå er både Supeo og en anden vækstfabrikant Xnovo Technology, som begge har øget deres medarbejderstab med 600 procent.

Xnovo Technology, der laver analyse og 3D visualisering af krystallinske materialer, har boet på Væskatfabrikken i Køge siden november 2012. I dag har de både øget omsætningen og ansat flere medarbejdere:

“Siden indflytningen på Vækstfabrikken er det gået stærkt. Her et år efter vi startede udviklingen af vores første produkt, GrainMapper3D, har vi haft vores første to salg,” fortæller CEO Erik Mejdal Lauridsen og fortsætter:

Erik Mejdal 1“I dag er vi 3,5 fuldtidsansatte – mod  en halvtidsansat, da vi startede, og er i gang med interviews som gerne skal lede til ansættelse af endnu en fuldtidsmedarbejder per 1. oktober i år.”

Denne sommer voksede Supeo ud af Vækstfabrikken i Næstved. Iværksættervirksomheden havde sidste år et overskud på 485.ooo kroner og er udover de 6,5 fastansatte (en på deltid), beskæftiger Supeo også to studentermedhjælpere, en elev og i øjeblikket flere praktikanter – heraf en fra jobcentre.

Fremadrettet forventer vækstfabrikanterne at skabe mindst 326 nye arbejdspladser inden for de næste tre år.

120.000 downloads på tre uger

Ulrich R. Jensen startede sin virksomhed regneregler.dk op hos Vækstfabrikken i Slagelse i december 2012, da appen fik 120.000 downloads på bare tre uger efter et indslag i TV 2’s Go’ Morgen Danmark. Et statsministerbesøg på Vækstfabrikken sikrede app’en ydeligere omtale, der kunne mærkes.

Nu er Regneregler danmarks mest downloadede app inden for matematikundervisning med over 500.000 downloads og mere end 300.000 besøgende om måneden på hjemmesiden regneregler.dk. Stifter og CTO Ulrich R. Jensen er overbevist om, at det har givet et boost at starte virksomhed hos Vækstfabrikken.Ulric Jensen

”Man springer mange led over ved at være hos Vækstfabrikken. Der er chancer, der åbner sig ved at være her. Hvis vi ikke var startet op i vækstfabrikken, ville vi for eksempel ikke have fået det statsministerbesøg, og vi ville have haft væsentligt færre brugere,” fortæller Ulrich R. Jensen.

Investor-aftale i hus efter rådgivning 

Hos Xnovo Technology har man oplevet en klar gevinst ved at være tilknyttet vækstforløbet – især føler CEO Erik Mejdal Lauridsen, at han er blevet godt klædt på til det potentielt afgørende møde med investorerne.

“Det mest skelsættende ved vækstforløbet hos Vækstfabrikkerne var introduktionen til et investor-event med speed-dating med forskellige investeringsfonde og business angels. Forud for dette investor-event holdt vi en session sammen med tre vækstkonsulenter som bidrog meget konstruktivt til vores investorpræsentation,” siger Erik Mejdal Lauridsen til Trendsonline.dk og fortsætter:

“Jeg føler mig overbevist om, at deres input var medvirkende til, at vores investor-event gik så godt, og at vi derfra endte op med at lave en aftale med Capnova.”

Omkring halvdelen af alle vækstfabrikanterne vurderer, at deres udvikling ville have taget længere tid uden Vækstfabrikken.

Et miljø med internationale ambitioner

Vækstfabrikkerne tilstræber at styrke og realisere hele regionens vækst- og virksomhedspotentiale – især i regionens yderområder, hvorfor Vækstfabrikkerne er spredt ud over regionens kommuner.

“Det, der gør vores koncept ret unikt, er, at vi i Vækstfabrikkerne har skabt et udviklingsmiljø, hvor vi sørger for nogle strukturerede rammer, hvor de kan videreudvikle deres virksomhed. Vi tilbyder et skræddersyet vækstforløb med mulighed for sparring, kompetenceudvikling, en mentorordning og masser af netværk,” fortæller projektleder Søren Berg Jørgensen til Trendsonline.dk og fortsætter:

“Derudover arbejder vi meget med at udbygge vores netværk. Vores idégrundlag er, at jo større netværk, vi kan skabe, jo mere værdi kan vi skabe for virksomhederne.”

søren bergVisonerne for fremtiden og Vækstfabrikkerne indebærer i høj grad også et internationalt fokus, der skal få virksomhederne til at tænke mere ambitiøst og internationalt.

“Vi vil gerne have virksomhederne til at tænke mere internationalt, og gør Vækstfabrikkernes netværk mere globale ved at indgå samarbejde med andre iværksættermiljøer rundt omkring i verden, så vores virksomheder nemmere kan komme ud på den internationale scene,” fortæller Søren Berg Jørgensen.

Læs mere om vækstforløbet og Vækstfabrikkerne på www.vaekstfabrikkerne.dk.

Vækstprogram for unge iværksættere har fokus på international succes.

1 kommentar

Skriv et svar