Arkiver

IværksætterlivNyhederUngt Tech

På vej med Daniel Najafi – Tvivl om ideens potentiale

Dette er den femte artikel i serien om Daniel Najafis iværksættereventyr. Han fortæller i denne serie, hvordan han oplever medgang og modgang på sin iværksætterrejse. Najafi oplever stadig modgang, og han fortæller i dette indlæg, hvordan han også kan tvivle på sin ide. Læs hele Najafis indlæg herunder.

”Kampen”, det er hvad jeg har valgt og kalde denne rejse mod at blive iværksætter. Men i enhver kamp, om det så er iværksætteri, fodbold eller parforhold, så vil der komme uventede situationer, der kræver, at man reagerer anderledes for at man i sidste ende kan vinde kampen.
I mit tilfælde er det præcis den situation, jeg står i.

Lad mig forklare:
Først og fremmest oplevede jeg tvivl om min egen idé. I min forrige artikel forklarede jeg omkring et dilemma jeg stod i, hvor jeg skulle vælg mellem, at sætte fokus på, at starte forfra og gå efter nichemarkedet eller fortsætte det, jeg havde planlagt fra starten? Det kaldte jeg med andre ord for ”tågen”.
Derudover opstod der flere kommunikationsproblemer med min programmør.
Og som noget af det sidste, i harmoni med, at min private blog gik i stå, gik mit salg af NanoGrip, som jeg forhandler, på samme måde på standby.

Alle disse udfordringer og uventede situationer har krævet meget energi, da jeg på samme tid skal holde orden på skolen. Derudover er jeg som person alt for stolt til at acceptere, at tingene ikke går som forventet. Jeg fortalte derfor folk omkring mig om den reelle situation. Et eksempel på en samtale kunne lyde: ”Hvordan står det så til med dig og dine projekter?” – ”Jo, det går helt fint, skal bare lige…bla..bla med ham og den osv…”. Mine svar var faktisk små hvide løgne, der kunne undgå, at modparten blev mere nysgerrig på at høre mere.

 Min blog – Hvor du vil kunne følge med i min rejse samt opbygge motivation for, hvad du end laver i din hverdag.

Min blog – Hvor du vil kunne følge med i min rejse samt opbygge motivation for, hvad du end laver i din hverdag.

Men efter nogle dage, hvor jeg havde snakket udenom, indså jeg ”What goes up, comes back down”. Der skulle ske en ændring i strategien, og derfor fik jeg inspiration fra fodboldens verden. Begrebet ”temposkift” bliver ofte brugt i fodbold. Det benyttes til at overraske modstanderen samt at komme hurtigere frem end modstanderne.

Temposkift for mig
Jeg tog begrebet til mig og besluttede mig for følgende:

Jeg skal tænke mindre over tingene og bare gøre det!
Jeg skal mere ind i iværksættermiljøet og møde nye folk.
De råd, jeg har fået fra de andre iværksættere, tager jeg til mig. Jeg rydder bordet og omtænker min idé med Panapas.
Jeg skal arbejde ”røven ud af bukserne”.
Jeg skal live min blog op igen – med mindst et oplæg om ugen.
Jeg skal sætte energi af til salg af NanoGrips.

Demo på Panapas
Demo på Panapas

Og for at gøre en lang historie kort. Er disse beslutninger nu trådt i kraft.

Som det første formåede jeg at skubbe mig selv ind i ungdomsiværksætterorganisationen YEAD. Derefter fik jeg klargjort min idé med siden Panapas, som jeg også modtager i næste uge. Ud over disse ting nævner jeg også min blog. En blog, hvor jeg sætter fokus på, at dele mine personlige oplevelser trin for trin samt inspirere og motivere normale mennesker som dig og mig til at tage action i livet. Og som det sidste er der salget af NanoGrip, hvor jeg i dag har sat en lidt ældre forhandling i gang, som bl.a. omfatter kæden Elgiganten.

Fra et møde med iværksætter organisationen YEAD – Super oplevelse – Elsker at møde nye mennesker!
Fra et møde med iværksætter organisationen YEAD – Super oplevelse – Elsker at møde nye mennesker!

Budskabet
Denne artikelserie er ikke bare en ”hit and run”, nej. Det handler om at repræsentere et budskab og dele sine op- og nedture med andre mennesker. Jeg vil derfor afslutte med et citat, som jeg mener repræsenterer mit budskab for denne gang.

”If it was easy, everybody would do it” – Eric Thomas

Vi ses næste gang, hvor jeg 100% er i gang med Panapas og fuldt motiveret til at fuldføre drømmen!

Læs de andre artikler i serien om Daniel Najafis rejse her

1 kommentar

Skriv et svar