Arkiver

Nyheder

De 5 advarsler om rejselystens bagside

At rejse er at leve. Du møder nye mennesker og kulturer, og du får et både nyt og bredere perspektiv på tingene derhjemme. Men du efterlader dine kære, tilbringer det meste af tiden alene, og du har ikke længere hjemme nogen steder. Her er fem advarsler, der bedre kan forberede dig til eventyret uden for danske grænser.

Startupland byder på globale virksomheder, og ofte betyder det, at du skal være klar til at bryde op og tage ud i den store verden, hvor kunderne og investorerne skal få øjnene op for dig og for dit startup. Måske er du digital nomade og kan være hvor som helst med wifi, for at du kan tjene til dagen og vejen. Iværksætterlivet har ingen grænser og rejseriet er for mange en præmis, som vi må forholde os til – på godt og ondt.

Læs også: Danske hostel-software startup Comundu modtager millioninvestering

Ethvert valg består af tusinder af fravalg. Når du sidder på en strand under bagende sol med en paraply-drinks i hånden, så er der gode chancer for, at du misser et barnedåb eller en øl med vennerne derhjemme i mens. Al forandring er på bekostning af det, som du plejer at gøre med din tid.

1) Dine nærmeste mangler dig
Uanset hvorfor du vælger at rejse ud af landet, hvortil og hvor længe, så er din beslutning i sidste ende egoistisk. Det er kun for din skyld, at du vælger at rejse, og du vil ikke have mulighed for at være der for dine kære. Og de vil savne dig.

Hvis du har været på den obligatoriske udlandstur i teenageårene, så har du nok også haft din familie med i lufthavnen, og du har også oplevet, hvordan al den glæde og forberedelse pludseligt blev reduceret til mors tårvædende øjne.

Læs også: Bagom DUKAPC – Alle kan komme i tvivl

Det er aldrig lige så sjovt at være de efterladte derhjemme, hvor hverdagen ligner sig selv – bare uden dig. Dit eventyr er deres tab.

2) Skyld, skyld og mere skyld
Nogen gange er de glædelige nyheder som en venindes graviditet eller en stor familiesammenkomst, men andre gange er det sygdom, skilsmisse eller depression. Dine venner og din familie lever også videre derhjemme, og mens du er væk, kan du forsøge at være der for dem gennem telefon eller -email, men det vil ikke være det samme.

Dit eventyr er dit valg og din begrænsning. Til tider vil det gøre dig til en dårlig ven, en dårlig søn eller datter, og skyldfølelsen vil få dig til at føle dig som et dårligt menneske.
woman_doubt_solitude
3) Ensomheden er overvældende
Vi er sociale væsner, der trives bedst i flok. Når du rejser afsted, så forlader du også de trygge relationer, som du har bygget op over år.

Ensomhed er ikke nødvendigvis det, du mærker, når du sidder alene på den smukke strand med solen og fuglene og havet. Det er når du igen sidder ved baren og får din frokost alene, mens alle de andre hygger og taler med hinanden. Ensomheden kan være overvældende, især når du er omgivet af mennesker, som du ikke kender særlig godt, og som du ikke deler nogen fortid med (endnu).

Læs også: Startuptravels annoncerer Airbnb integration til rejsende iværksættere

Det tager tid at opbygge stærke relationer til andre mennesker, og når du er tilflytter eller backpacker, så er det ikke sikkert, at de vi investere i dig med det første.

4) Du bliver et barn af verden – men hører ikke til nogen steder
Når du flytter til et nyt sted eller rejser gennem andre lande, så lærer du verden at kende på en ny måde, og det er fantastisk! Og det ændrer dig.

Det er en god forandring, og det gør også ofte folk mere tolerante og villige til at prøve nye ting, men det er også noget, der – meget langsomt og subtilt – vil fremmedgøre dig overfor de mennesker og det sted, som du engang følte, var dit hjem.

5) Du vokser fra dine aller nærmeste
Uanset om i har kendt hinanden siden de vilde dage gennem gymnasie-tiden eller siden i gik i ble, så sker det, at du forandrer dig så meget, at du ikke længere kan opretholde det venskab, som du troede ville vare forevigt.

Vi vælger alle hver vores vej, og nogen gange betyder det, at vores venskaber ikke varer evigt. De fleste kan vedblive som stærke og kærlige relationer, mens nogle få ikke vil overleve distancen af hverken kilometer eller kultur.

Læs også: På vej med Daniel Najafi – Tvivl om ideens potentiale

Overordnet set er livet fyldt med op og ned. Frygt og forandring skal ikke afholde dig fra at leve det.

Forbered dig på, at dit eventyr også medfører tab, sorg og ensomhed. Og det er okay.

Kom ud i verden!

woman_world_life_smile_happy

Skriv et svar