Arkiver

EventsIværksætterprisenNyheder

Aarhus-pris uddelt til sundheds-iværksættere

Fredag den 11. april blev dette års CareWare pris uddelt i Aarhus. Sundhedsiværksætterne berører alt mellem lavpraktiske pillehuskere, vejledning til personer med hjernerystelse, og hjælp til kræftramte. Ni virksomheder nomineredes før én hovedvinder blev valgt.

CareWare prisen for innovation og iværksætteri uddeles hvert år til virksomheder der sætter fokus på teknologiske løsninger inden for sundhed og velfærd som en del af Aarhus Kommunes mål om at blive frontløber på området.

Jesper Helzen, som vandt innovationsprisen i 2013 fotæller om det prisen har gjort for ham og hans virksomhed, RoboTrainer Light:

“Deltagelse på CareWare har for mig været adgangsbillet til et stort netværk inden for det velfærdsteknologiske område, og så har innovationsprisen været en blåstempling af idéen, som jag har kunnet bruge til mere, end jeg i første omgang troede. En god reference fra dommerne på CareWare vejer fx tungt, når man skal overbevise investorer og kapitalfonte til at spytte penge i projektet.”

I år var ni virksomheder nominerede hvoraf flere var digitale iværksættervirksomheder:

  • MedMemo – en elektronisk pillehusker
  • eDose – medicindoserings-omregner til sundhedspersonale
  • Statilo – smart dokumenteringsværktøj til plejepersonale
  • Cure Concussion App – et kommunikations- og vejledningsredskab til personer med hjernerystelse
  • In My Steps – motion, refleksion og fundraising; kræftramte har brug for bevægelse, en ekstra motivation er at indsamle midler til at hjælpe andre.
  • Et åbent hjælpemiddelværksted – pimp your wheelchair; sammen fikser vi problemerne, når hjælpemidlerne driller
  • ReHappy – brug din smartphone til korrektion og motivation i genoptræningen
  • Den mobile kropsblæser – gør det nemt og bekvemt at blive tør efter badet til trods for funktionsnedsættelse og uden hjælp fra andre
  • The Feel Good Game – hold fast i de sunde vaner på en sjov mådeCareWare_ivaerksaetterpris

Og vinderne blev

CareWare Iværksætterprisen 2014 gik til In My Steps, en app der skal være med til at forbedre livet for kræftpatienter, deres familier og venner.

”In My Steps rammer ind i et stort behov – kræft berører rigtig mange, og fører mange forskellige nye behov med sig for den enkelte patient. Det her produkt samler det hele i én app. Det er virkelig godt tænkt,” sagde innovations- og iværksætterikon Preben Mejer, da han overrakte hovedprisen.

Udover iværksætterprisen blev også uddelt CareWare Innovationspris, der gik til MedMemo, en elektronisk pillehusker, der sikrer, at medicin bliver givet i den rigtige dosis på det rigtige tidspunkt.

Derudover valgte dommerne at uddele en særpris til Det åbne hjælpemiddelværksted i Roskilde, hvor brugere af hjælpemidler sammen kan arbejde og lege med deres hjælpemidler – lidt som når motorcyklister mødes for at makke med deres kværne.

”Til vores åbningsarrangement i torsdags, kom der en far, der havde ombygget en almindelige ’voksenkørestol’ til sin søn på tre år. Han kunne godt lige bruge nogle reservedele til formålet og nogle at udveksle erfaringer med,” forklarer projektleder Jesper Holck, der selv er dårligt gående og storforbruger af forskellige hjælpemidler.

CareWare-_Alle_vindere

Skriv et svar