Arkiver

BusinessEventsNyheder

Ægte ‘life saver’ vandt Europas største iværksætter-konkurrence

Serbiske TeleSkin giver slutbrugeren mulighed for at scanne sig selv for modermærkekræft ved hjælp af mobiltelefonen. Det gav dem sejren og 250.000 euro, da Europas største iværksætter-konkurrence, Next Step Challenge, blev afgjort.

Vinderen af Next Step Challenge 2014 er fundet. HKH Kronprins Frederik overrakte førstepladsen og præmiesummen på hele 250.000 euro til det meget overraskede serbiske team bag TeleSkin. De vandt foran syv andre geniale startups, da finalen i Europas største konkurrence for iværksættere blev afholdt i Esbjerg – og Trendsonline.dk var med.

TeleSkin redder menneskeliv

En gang i timen dør et menneske på grund af modermærkekræft på verdensplan. Mange af de dødsfald kan forhindres. Der er nemlig 95 procent chance for at overleve modermærkekræft, hvis den bliver opdaget i tide. Men alt for få går til lægen og bliver tjekket, så sygdommen kan standses inden den udvikler sig.

– I stedet stikker vi hovedet i sandet og tænker, at det nok ikke er noget særligt, påpegede den ene af de serbiske iværksættere, da han stod på scenen og pitchede TeleSkin.

Teleskin har udviklet en app, der gør det hurtigt og enkelt for slutbrugeren at scanne modermærker og hudforandringer for kræft – alene ved hjælp af telefonen. Billedet bliver analyserer elektronisk og derefter af en læge. Inden for 24 timer har slutbrugeren svar.

Det sagde dommerne

Teleskin kombinerer digital teknologi og lægefaglig viden på en innovativ måde. De skilte sig særligt ud, da virksomhedens idé handler om at redde liv. Teleskin har arbejdet ekstremt dedikeret og fokuseret i samarbejdet med de danske eksperter. Deres produkt kombinerer digital teknologi med medicinsk know-how, og de løser et stort problem på det globale marked.

Dommerpanelet bestod af otte eksperter inden for innovation og teknologi. De har alle fulgt hver af de otte startups, der kvalificerede sig til Next Step Challenge-programmet.

Next Step Challenge for de ambitiøse 

Next Step Challenge er Europas mest ambitiøse iværksætterprogram med den største præmiesum, og er et samarbejde mellem SE, Accelerace, Esbjerg Erhvervsudvikling og Region Syddanmark.

I løbet af de seneste fem måneder har 8 finalistvirksomheder arbejdet intensivt for at udvikle deres unikke forretningsideer. De deltagende virksomheder dækker et bredt spektre af ideer – både intelligente energiløsninger, online lektiehjælp, aktivitets apps, free roaming mv.

Fakta

  • Under forløbet har de deltagende virksomheder haft til huse i Next Step City – SE’s lokale erhvervspark som på sigt skal udvikles og udvides.
  • Vindervirksomheden modtager en præmieværdi for ca. 2 millioner kroner.
  • Alle virksomhedsideer har haft udgangspunkt i digitalisering, intelligent energi og telemedicin.
  • Next Step City ligger i Esbjerg N, hvor deltagerne kan drage fordel af regionens hurtige fibernet, Syd- og Sønderjylland den region i EU med den største dækning af fiberbredbånd.
  • I Esbjerg har de konkurrerende virksomheder haft tilknyttet mentorer fra erhvervslivet i Danmark og internationale eksperter, samt mulighed for tilknytning af en personlig coach.