Arkiver

IværksætterprisenNyheder

Tre stærke startups i feltet om Iværksætterprisen Aarhus 2014

Kampen om Iværksætterprisen Aarhus var skarpere end nogensinde før. 87 østjyske virksomheder var indstillet til konkurrencen, hvilket er dobbelt så mange som sidste år, og kun ni af dem nåede igennem juryens nåleøje.

Årets vinder blev Brainreader, et andet dansk startup, som har udviklet software, der kan sikre tidligere diagnosticering af Alzheimers.

En af de nominerede virksomheder var århusianske Mobilize Me, der blev stiftet af René Brøndberg-Bras i 2012, fordi han selv manglede et værktøj til at skabe struktur i hverdagen med sin autistiske søn.

”Det er to fantastisk spændende og dygtige virksomheder, vi har været oppe imod. Og det glæder mig faktisk, at feltet har været så stærkt, for det afspejler behovet for velfærdsteknologiske produkter og ydelser,” siger René Brøndberg-Bras, der desværre måtte se sig slået af Brainreader.

Ved Iværksætterprisen Aarhus 2014 var de udvalgte i kategorien Bedste Immaterielle Produkt Mobilize Me, som Trendsonline.dk tidligere har skrevet om sammen med Berits Hjemmepleje, der tilbyder privat hjemmepleje med faste hjælpere, og årets vinder Brainreader.

Digitalt støttesystem til autister blandt årets bedste iværksættervirksomheder

Mobilize Me er et digitalt støtteværktøj til iPad og tablet, som hjælper personer med kognitive forstyrrelser som eksempelvis autisme, ADHD, Downs syndrom eller demens med at skabe struktur i hverdagen ved hjælp af billeder og tidsmarkør.

René Brøndberg-Bras udviklede det digitale støtteværktøj Mobilize Me for at hjælpe sin egen autistiske søn til mere struktur i hverdagen. Men personer med andre kognitive forstyrrelser har også gavn af systemet.

”Mobilize Me hjælper brugerne til at blive mere selvhjulpne og få en gladere hverdag med mindre stress. Samtidig viser målinger, at personalet på skoler, bosteder og institutioner bruger 85 procent mindre tid på planlægning ved hjælp af Mobilize Me – tid, der i stedet kan bruges på personlig kontakt og pædagogisk indsats til glæde for både de ansatte og brugerne,” forklarer René Brøndberg-Bras.

Selvom Mobilize Me ikke vandt prisen som årets bedste iværksættervirksomhed går det fremad for Mobilize Me, der i dag bruges af 70 institutioner og 450 familier. Desuden tester Oslo Universitetssykehus i øjeblikket systemet på demente, og Mobilize Me er også ved at blive oversat til tysk.

1 kommentar

Skriv et svar