Arkiver

EventsIværksætterprisenNyheder

Her er de nominerede til østjysk iværksætterpris

Climate-KIC Nordic Cities Workshop Trendsonline

Fem digitale opstartsvirksomheder er nomineret til Iværksætterprisen 2015.  Af Torben Kloster

Siden 2004 har Business Region Aarhus hyldet de mest lovende iværksættere med Iværksætterprisen. De nominerede til årets pris er nu fundet, og der er fem digitale opstartsvirksomheder at finde blandt de mulige prisvindere. De nominerede kæmper om et mentorforløb samt en pose penge, skriver Aarhus Stiftstidende.

Konkurrencen er opdelt i tre kategorier: ’Bedste Fysiske Produkt’, ’Bedste Immaterielle Produkt’ samt ’Den Kreative Pris.

Bil, business og beskadigede rør
Set med digitale briller er der især fem interessante virksomheder med i feltet blandt de nominerede. Én af dem er appen Mileage Book, der er udviklet af Appz Studio. Appen hjælper virksomheder med at holde styr på deres kørselsregnskaber. Man skal blot trykke ”Start”, når man påbegynder sin tur, og ”Stop” når man er fremme – så registrerer appen via GPS, hvor langt du har kørt, og gemmer det i hukommelsen i op til fem år.

Mileage Book er nomineret i kategorien ’Bedste Immaterielle Produkt’. I samme kategori finder man virksomheden Qampo, der vil drive forretning i Business Intelligence og Business Analytics-branchen. Deres mål er at hjælpe virksomheder til at træffe de bedst mulige beslutninger.

Den sidste immaterielt nominerede er Remoni. Remoni har skabt en teknologi, der kan overvåge tekniske installationer gennem sensorer. På den måde kan virksomheder eller private få direkte besked, hvis der registreres fejl på for eksempel kabler eller rør. Det er altså en digital platform, der indsamler data fra fysiske sensorer.

Læs også: Iværksætterprisen sidste år – Tre stærke startups i feltet om Iværksætterprisen Aarhus 2014

Lav din egen børnebog
I kategorien ’Den Kreative Pris’ finder man blandt andre Min Bedste Bog. På deres site kan man personliggøre børnebøger ved selv at bestemme hovedpersonerne. Hvis for eksempel barnet hedder Jens og moderen hedder Jette, så kommer bogen til at handle om Jens og Jette. Bøgerne er skrevet af forfattere, og sitet går blot ind og redigerer de enkelte navne.

Personlige bøger er ikke den eneste nominerede opstartsvirksomhed, der henvender sig til børn. Holdet fra Min Bedste Bog er blandt andre oppe mod Rum For Undren, der har skabt et undervisningssite, der skal få de mindste til at diskutere filosofi.

Prisen bliver uddelt ved Iværk&Vækst Messen som finder sted i Fængslet i Horsens torsdag den 16. april. Ud over et mentorforløb består prisen af en pengepræmie på 15.000 kroner.

Du kan læse mere om prisen og resten af de nominerede her.

1 kommentar

Skriv et svar