Arkiver

NyhederSoftware

Danske IT-iværksættere bag ny revolutionær telesoftware

Hello World Mobile har udviklet en software som baner vejen for en ny international platform og infrastruktur på teleområdet. Softwaren samler netværk på tværs af landegrænser og fjerner roaming.

Sidst i 2012 blev deres idé kåret som årets Guldæg og siden da, er det gået stærkt for danske Hello World Mobile. IT-virksomheden er nu klar med en ny banebrydende software til teleselskaberne, som fjerner roaming. Når EU fjerner roamingafgiften til forbrugeren fra 2016, så er den nye software især en tiltrængt gave til teleselskaberne, men den kommer også dig til gode som forbruger. Virksomheden har modtaget 3,7 millioner i tilskud fra den statslige Markedsmodningsfonden og er ved at installere softwaren på den første internationale operatør i Norden.

Et samlet netværk
michael_bak_
EU reguleringen af roaming d. 31 december 2015 betyder, at teleselskaberne ikke længere må opkræve roamingafgifter fra forbrugeren. Udgiften forbundet med roaming i udlandet er der dog til dels stadig, og teleselskaberne må kun fakturere regningen internt til hinanden – ikke længere direkte til forbrugeren. Netop den udfordring har danske Hello World Mobile løst:

“Vi har udviklet en plugin-lignende software til teleselskaberne, som de kan installere på deres netværk. Softwaren kan samle forskellige mobilnetværk på tværs af landegrænser og udbydere til et samlet netværk. På den måde fjerner vi roaming rent teknisk, så det hele foregår på netværksniveau,” forklarer Michael Bak, Founder & CEO hos Hello World Mobile.

Hele verden som dit hjemmenetværk

Med den nye software kan teleselskaberne effektivt route mobiltrafik på tværs af grænser – ikke kun indenfor EU, men i princippet på tværs af alverdens landegrænser.

“Når du slår roaming fra, kan du stadig bruge telefonen, fordi du ikke roamer længere. Du er ikke længere tilknyttet et fremmed netværk i et fremmed land, du er tilknyttet det samme netværk som i dit hjemland, og har stadig dit hjemlands telefonnummer,” forklarer Michael Bak.

På den måde er det en form for virtuelt netværk frem for et fysisk netværk, hvor idéen er, at man altid kan koble flere lande på.

“Det er en ny infrastruktur som connecter dig og alle dine abonnementsmuligheder, uanset hvor du befinder dig. Visionen er netop, at du ikke skal foretage dig noget,” siger Michael Bak.

Forbrugeren slipper for ekstraregning

Det er ikke kun teleselskaberne, der høster af den nye software – den kommer også forbrugeren til gode. Selvom EU fjerner roamingen fra forbrugeren, så må man formode, at bagsiden – uden en løsning som Hello World Mobiles software – vil blive, at teleselskaberne hæver regningen for alle.
Logo-helloworldmobile
“Det betyder jo, at dem der i fremtiden ikke rejser så meget kommer til at betale for dem, der rejser meget og deres forbrug udlandet,” siger Michael Bak.

Derudover skal man også stadigvæk som forbruger betale for roaming udenfor EU, hvorfor softwaren igen kan spare forbrugeren for den dyre roamingafgift – igen forudsat, at softwaren er installeret i det pågældende land.

Første installation i gang i Norden

Den kommende EU-regulering har skabt en stor interesse for softwaren fra teleselskaberne, og Hello World Mobile har i første omgang fokus på de virksomheder, der har størst udgifter forbundet med roaming.

“Teleselskaberne har fundet ud af, at EU mener det alvorligt, så der har været en stor interesse fra teleselskaberne. På den måde er timingen helt perfekt,” siger Michael Bak.

IT-virksomheden er ved at installere softwaren på den første internationale operatør og forventer, at det vil kunne være operationelt inden årsskiftet. Michael Bak kan afsløre, at det i første omgang bliver i Norden, men operatøren forbliver indtil videre en hemmelighed.

“Nu kommer det først her i vores region, men vi satser naturligvis på en revolution globalt, ikke kun på vores breddegrader eller i EU.”