Arkiver

EventsNyhederTechBBQ

TechBBQ 2014: dagens barbeque er sparket i gang

Copenhagen School of Entrepreneurship(http://cse.cbs.dk) danner flotte rammer om dagen, der endelig fandt sted. Solbriller, almindelige briller og Google Glasses har fyldt salen til bristepunktet og der er forventningsfulde smil hele vejene rundt: TechBBQ 2014 er i gang.

”Welcome to all of you” bliver der sagt gennem et par headphones. Stemmen kommer fra Tim Vang, founder af Pretotyping.dk og hurtigt bliver en af TechBBQ’s fædre introduceret og Daniel Laursen, founder af Trendsonline.dk, deler scenen med Tim og arrangementet præsenteres for de glade publikummer.

How-to og know-how
Den første taler, der skal fortælle iværksættergæsterne om entreprenørskab, er Asger Aamund, direktør for Iværksætterfonden.
Asger fortalte om gode råd og tommelfingerregler man som iværksætter, bør overveje og implementere. Økonomi og finansielle betragtninger fik en del bulletpoints i slideshowet, og vigtigheden i, at overveje monetære foranstaltninger, blev fint understreget.

[quote_box_center]”You must secure your finances. Iøve seen many getting started, not thinking long-term finances into their businessplan, but only have enough finances to cover 5-6 months. These companys are vulnerable. It’s important to secure you business finances for at least 2-3 years ahead.” siger Asger Aamund.[/quote_box_center]

Udover finanser, skal også privatlivet tages in mente, når entreprenører vælger at iværksætte. Privatlivet er en faktor, som Asger beder de fremmødte om at tænke over, at iværksætteri er ikke et 8-16 timers job, og det er vigtigt at inkludere nærmiljøet og de familiære omgivelser i iværksætterens arbejdsrelaterede fremtid.

You can do better than that
Efter et applaus til Asger Aamund, beder Tim Vang publikum om, at publikum kan gøre det bedre, ved at give et endnu større applaus – højere og længere end før. Det lykkes.

Næste taler præsenteres, og Tine Thygesen, founder af Everplaces, indtager scenen. Hun fortæller kort om sig selv, men vigtigst af alt, kommer hun med nogle gode, basale, og sommetider glemte, råd.

[quote_box_center]”If you want to be ambitious, you have to be around ambitious people. Sit together with passionate people, who are as passionate as you” siger Tine Thygesen.[/quote_box_center]

Tine præsentere herefter hurtigt den næste taler, og Morten Strunge overtager de sorte headphones. Morten startede som entreprenør da han var 14, i dag er han 28 og er founder af Mofibo. Han fortæller om sin mission, som lyder mere som et godt motto.

[quote_box_center]”We are not in the book industry, we are in the entertainment industry” Morten Strunge[/quote_box_center]

Mortens engagement og iværksætterlyst stråler ud af ham, og han slutter fint af med en opfordring.

[quote_box_center]”We need tech people – spread the word” siger Morten strunge, og understreger at vi har et dybt behov for gode og flere tech folk.[/quote_box_center]

Taletiden overdrages til sidste taler inden pausen, og Christian Steffensen, founder af Kirkeweb.dk træder op på scenen. Christians entreprenørprojekt handler om, i ordets forstand, kirker og deres digitale tilstedeværelse – og manglen på samme. Den religiøse og traditionelle statsinstitution er forældet, og skal bringes ind i den digitale tidsalder.

Christian taler om nutidens omstændigheder, og får hurtigt understreget, at der er et behov for hans projekt og produkt. Han slutter af med tre gode scaling-bulletpoints.

[quote_box_center]”1) The Church is cool, 2) Go lean, but not too lean, 3) Don’t forget your costumer.” siger Christian Steffensen.[/quote_box_center]

Tech BBQ 2014 er sparket godt i gang, folk er glade, kaffen strømmer og der network’es til store guldmedaljer.

#techBBQ2014

1 kommentar

Skriv et svar