Arkiver

Nyheder

Nye tal fra Nets – stigende dankort forbrug i juli måned.

Tallene på Nets fortæller ikke om dankortet er blevet brugt på sangria, samsonite eller rejser, men sommervarmen har i den grad sat gang i forbruget hos danskerne. Forbruget på Dankort i juli måned 2014 var knap DKK 27,8 milliarder.

Det er en stigning på 4,2% i forhold til juli 2013. I samme periode steg antallet af Dankort-betalinger med 7,6% til godt 94,5 millioner. Det viser nye tal fra Nets.

Stigende brug af Dankortet
Gennemsnitsbetalingen i perioden var på DKK 294 pr transaktion, hvilket er DKK 9 lavere end i samme periode sidste år. Det kan skyldes, at danskerne i stigende grad bruger Dankortet til forskellige typer køb, herunder også småvarekøb, automatiske abonnementsbetalinger og pengeoverførsler fra person til person via mobile betalingsløsninger.

Internationale kort vinder frem
Danskernes brug af Dankort udgør langt hovedparten af det samlede forbrug med betalingskort i Danmark. Det er dog ikke det fulde billede, da brug af internationale betalingskort står for en stadig større andel af det samlede forbrug på betalingskort.

Skriv et svar