Arkiver

DebatNyheder

Daniels time-out: Man kan ikke jage fremtiden ud af byen

Jeg var en af de første til at juble, da Søren Halskov Nissen fra Drivr, fortalte mig, at jeg endelig kunne benytte Drivr i Aarhus. Nu møder den innovative danske løsning modstand, men de kæmper tilbage – og du kan skrive under her!

Humøret var større, da det blev en realitet, som vi skrev om i sidste uge. Men nu vender mundvigen den anden vej. Som en scene fra en middelalderfilm er Drivr blevet jaget ud af Aarhus by, af en flok midaldrende mænd – med taxa brugt som le og høtyv.

Tror de kan jage fremtiden ud af byen

Rundt i hele verden er der modstand mod forandring. AirBnB har været under luppen i USA, Frankrig og flere andre lande, for at finde ud af, om det kan erklæres ulovligt at leje sin bolig ud.

Uber har lavet overskrifter de sidste mange måneder, og taxachauffører har strejket og blokeret for Ubers service i London, Paris og mange andre lande. Danske Autouncle har også været i vælten efter at eBay-ejede Bilmarkedet ApS fik anlagt fogedforbud mod deres service, noget der nu er blevet til en slåskamp, der skal en tur mere i retten, og denne gang til højesteret.

Men blokade og restriktioner er ikke nok, I kan komme med le og høtyve, men fremtiden kan ikke jages ud af byen. På den lange bane vinder forbrugerne, og hvis der er nogen, der kan gøre det hurtigere, smartere og instant, så bliver de vinderne.

En bange og forældet industri

Historien med Drivr og den modstand som de har mødt både i Aarhus og København, er endnu et eksempel på en forældet industri, der er bange for, hvad der venter dem i fremtiden. Heldigvis var der et enkelt taxaselskab i København, der så muligheden  i den innovative, digitale løsning, som Drivr tilbyder. De kunne se, hvad der var smartere og nemmere for forbrugerne, og lavede et samarbejde med Drivr.

Dette er desværre ikke sket i Aarhus, hvor der i stedet bliver kæmpet med næb, kløer, leer og høtyve for at undgå at blive en del af fremtiden.

Som indbygger i Danmarks andenstørste by, kan jeg kun begræde, at vi heller ikke i denne omgang ser Drivr som et alternativ til den forældede form for kontaktflade til taxaselskaberne.

Derfor støtter jeg naturligvis op om Drivr’s underskriftindsamling, hvor du også kan støtte op og hjælpe til med, at vi får Drivr tilbage til Aarhus.

Du kan skrive under her!

Læs mere om Drivr herunder, og følg dem på Facebook her.

Aug 2013: Click a Taxi åbner kontor i New York
Okt 2013: Click A Taxi klar med automatisk app-betaling
Okt 2013: Taxi-gate kan udvikle sig til mere end en storm i et glas vand
Nov 2013: Podcast #136 – Søren Halskov Nissen – Drivr
Dec 2013: Startup Cribs: Drivr kontoret i København
Jun 2014: Kør Tesla med det danske startup Drivr
Jul 2014: Drivr åbner op for taxi bestilling i Aarhus

 

 

2 kommentarer

Skriv et svar