Arkiver

Nyheder

Dypper tæerne i startup eventyr med konsulentvirksomhed

Flere og flere professionelle kan med den digitale udvikling se helt bort fra historiske geografiske afgrænsninger. En af dem er Michelle Rødgaard-Jessen, der bor i Barcelona og tilbyder sine konsulent tjenester til virksomheder i Danmark.

Vi har før skrevet om mulighederne ved at bruge freelance arbejdskraft. Uanset hvor du befinder dig, kan du benytte dig af hele verdens menneskelige ressourcer til at udføre dine opgaver. Vi har for eksempel snakket med Jens Jakob Andersen, der selv rejser meget og gør flittigt brug af geografisk adspredt freelance arbejdskraft.

Det samme gør sig selvfølgelig gældende den anden vej rundt. Hvis du sidder inde med et værdifuldt skillset, er du ikke begrænset til at tilbyde det til de kunder der befinder sig i netop din by. Du kan nemlig sælge dine evner på det internationale marked.

Arbejder for danske virksomheder fra Barcelona

Michelle Rødgaard-Jessen er nyuddannet cand. merc. fra Aalborg Universitet og University of Chinese Academy of Sciences. Hun har i længere tid været fascineret med startup miljøet, og var interesseret i selv at prøve kræfter med det.
michelle_rødgaard-jessen

Jeg besluttede mig for at tage udgangspunkt i de kompetencer jeg vidste jeg har, og kombinere det med de muligheder der er i dag for at starte op online og være geografisk uafhængig, så jeg samtidig kunne bo hvor i verden jeg ville,” siger Michelle.

Med sin online presence kalder Michelle sig for “din virtuelle assistent”, og hun kan hjælpe med en række opgaver. Hendes evner omfatter bl.a. markedsføring og projektstyring. Du kan se en nærmere forklaring af hendes tjenester på hjemmesiden her.

En lav-risiko indgangsvinkel til iværksætteri

Michelle er interesseret i startup miljøet, og bruger sin nye konsulent virksomhed som en måde at starte noget op selv uden den store risiko. Hun skal nemlig ikke udvikle eller producere produkter; hendes produkt er hendes timer. Hun har derfor minimalt af opstartsomkostninger.

Mit nye projekt er en måde for mig at starte en risikofri forretning. Det er en gylden mulighed for at få erfaringer med en masse forskellige opgaver, lære om at starte eget firma og arbejde med spændende mennesker,” siger Michelle.

Iværksætteri er en evne der læres bedst ved afprøvning, og her har Michelle fundet sig et koncept hun kan lære af, der kræver mindst mulig risiko. Iværksætteri har aldrig været mere populært end det er lige nu, så spørgsmålet er om det ikke bliver mere og mere almindeligt for nyuddannede at prøve kræfter med egne konsulentydelser, istedet for at trække i jakkesættet og møde op på traditionelle arbejdspladser.

I al fald er det altid spændende at følge med i hvad initiativrige mennesker sætter i værk. Trendsonline.dk håber på at se Michelle udvikle sig videre indenfor startup miljøet.

Skriv et svar