Arkiver

Nyheder

Den første ColdFront konference skabte et åndehul for dansk IT-talent

I sidste uge blev Coldfront afholdt i Grand Teatret i København, den første endagskonference med fokus på webteknologi, bedre kendt som “front-end”. Formålet var udvikle mere talent i Danmark og løfte det danske niveau. Ambitiøst, ja – og et ganske seriøst bud på hvad der skal til, hvis Danmark skal kræve en plads på den globale scene.

Den 4. september bød Coldfront konferencen velkommen til en konferencedag med over 300 glade deltagere og 8 internationale speakers, til en konferencedag der for alvor har skudt en dansk talentmission i gang.

Initiativtagerne Kenneth Auchenberg og Daniel Frost har sat sig for at gøre noget ved en lakkende web- og designkultur i Danmark, og med konferencen Coldfront vil de også gøre noget ved det, som de anser for en betydelig udfordring for Danmark – at opbygge en dansk talentmasse.

Mere fokus på dansk webudvikling

KennethAuchenberg_ColdfrontColdfront er en ny konference skabt for at sætte fokus på webudvikling, og på de mange innovative IT projekter, som danske iværksættere har skabt, fordi vi i Danmark har en tradition for ikke at være så gode til at tale om de ting, som vi går og laver.

When we look at the history, a lot of great web technology has been researched and developed in Denmark, like Google’s V8 engine and Ruby On Rails, but ironically we haven’t talked much about these projects on danish soil,skriver iværksætteren bag Coldfront, Kenneth Auchenberg, på sin blog.

Konferencen har fra starten valgt et internationalt fokus, hvilket betød at størstedelen af talerne til den første Coldfront blevet fløjet ind fra flere steder i verden, for at skabe en dag, hvor deltagerne kunne blive inspireret fra talere, som normalt kun taler på langt større events som eksemplevis Google’s IO konference.

Fantastisk respons

Konferencens keynote taler, Christian Heilmann fra Mozilla, var yderst imponeret over dagens forleob, og valgte efterfoelgende at skrive et blogpost med titlen “Coldfront is one to watch”

I’ve said it before and I stick by it: conferences stand and fall with the enthusiasm of the organisers. And it is a joy for someone like me who does spend a lot of time at conferences to see a new one be a massive success from the get-go, skrev Christian Heilmann, Mozilla.

Og det fulde hus var på samme måde imponeret over Christian Heilmann’s præsentation.

Næste år?

Vi har efterfølgende talt med Kenneth Auchenberg og Daniel Frost, som står bag Coldfront, som endnu overvejer hvad der skal ske næste år. Indtil da, må vi sætte os tilbage og håbe, at de får mod på at gentage succesen igen næste år.

Hvis du ikke deltog i den foerste Coldfront, blev alle konferencens 8 sessioner optaget, og er allerede tilgængelige her.

Skriv et svar