Arkiver

Nyheder

Kickstarter er kommet til Danmark

Verdens største crowdfunding platform åbner nu op for projekter i Danmark. På Kickstarter har vi set en masse fede og skøre idéer blive finansieret; alt fra Hollywood film til kartoffelsalat har rejst penge gennem Kickstarter.

Kickstarter er en platform hvor kreative sjæle kan vise et projekt eller produkt frem, i håbet om at fremmede mennesker på internettet synes, det er så fedt, at de vil smide deres egne penge efter det. Selv om mange projekter blot søger donationer med en mindre form for belønning, er Kickstarter overvejende blevet til en slags “pre-order” platform, hvor dem, der støtter et produkt under udvikling, får det tilsendt, når det er færdigt – ofte til en reduceret pris.

Læs også: danske Vaavud finansierer gadget gennem Kickstarter

Danske projekter kan være med

Indtil nu har det ikke været muligt for danskere at stifte nye projekter på Kickstarter. Alligevel har mange danskere formået at finansiere deres projekter gennem platformen ved at benytte sig af partnere i et af de godkendte lande som fx USA.

Kickstarters største konkurrent er Indiegogo, som ikke har nogle regionale restriktioner. Indiegogo-Platformen er åben for projekter fra hele verden. Danske Airtame har skabt en løsning til trådløs projektering af skærmbilleder, og deres gadget blev nemlig finansieret gennem Indiegogo.

Læs også: Airtame kåres til Bedste Startup på CES 2014

Fra i dag vil det være muligt for danskere at lægge deres projekt op på Kickstarter, uden at skulle gå igennem en f.eks. amerikansk mellemmand.

Skandinavien huser nogle af verdens mest kreative mennesker, og vi er glade for at byde dem velkommen til Kickstarter-universet. Vi er spændte på, hvilke nye idéer og projekter, der vækkes til live, nu hvor Kickstarter åbner i Skandinavien. Vi ser frem til at se vilde computerspil, innovativ teknologi, banebrydende kunst og meget mere!” siger Yancey Strickler, CEO hos Kickstarter.

Læs også: danske skræddersyede T-shirts hitter på Kickstarter

Her på Trendsonline.dk synes vi at dette er virkelig spændende, og vi forventer at se en kraftig stigning i antallet af danske projekter på Kickstarter.

1 kommentar

Skriv et svar