Arkiver

Kategorier

HardwareNyheder

Vind i de danske sejl hos Vaavud

Det er gået stærkt for det danske vindmålings-startup Vaavud, siden vi i marts sidste år kunne skrive om dem her på Trendsonline.

I løbet af bare et år er distributionsaftaler kommet på plads i 26 lande, og der er registreret vindmålinger i hele 97 nationer fordelt på 6 kontinenter. Den gratis Vaavud app, – som dels bruges sammen med vindmåleren og dels giver adgang til et verdenskort over Vaavuds brugergenererede vindmålinger, – er downloadet mere end 30.000 gange. For nyligt har det danske startup modtaget en investering på 2 millioner kr., og næste skridt bliver nu at skræddersy løsninger til erhvervslivet.

Bag kapitaludvidelsen står blandt andet to investorer, der tidligere har investeret i danske startup virksomheder som GoMore og FitBay. CEO hos Vaavud, Thomas Helms, kommenterer:

“De sidste måneder af 2013 har Vaavud genereret overskud, men som startup virksomhed betyder 2 millioner kr. i ny kapital naturligvis meget for evnen til at udvide forretningen, og nu kan vi for alvor skrue op for ambitionerne i 2014. Vi skal øge kendskabet til Vaavud,udbygge vores features til fritidsbrugere og satse mere på løsninger til erhvervslivet.”
Team-Vaavud

Fordobling af ansatte og erhvervsløsning til landbruget

Vaavuds vindmåler til smartphones bliver ved med at åbne døre til nye forretningsområder, og kapitaludvidelsen skal bruges til at ansætte fire nye medarbejdere med fokus på design, softwareudvikling og markedsføring. Det vil bringe Vaavud-teamet op på ni-ti personer, som skal fortsætte fokus på fritidsbrugere og sikre flere erhvervsaftaler.

I samarbejde med Skandinaviens største distributør af materiel til landbruget, svenske Lantmännen Maskin AB, er Vaavud allerede i gang med en specifik løsning, hvor helt lokale vindmålinger skal imødekomme de skærpede sikkerhedskrav i forbindelse med brug af pesticider i landbruget.

”Appen skal kunne beregne sikkerhedsafstande til f.eks. vandløb, og den skal kunne føde data, GPS position m.m. ind i landmandens sprøjtejournal, hvilket vil simplificere arbejdsgangen drastisk. Men vi er også i dialog med andre erhverv, hvor lokale og præcise vindmålinger er vigtige.”, lyder det fra Thomas Helms.

Succesen kickstartet med crowdfunding
Det er ikke store banklån, men derimod crowdfunding via Kickstarter.com, som har bragt Vaavud i sin nuværende position. Thomas Helms fortæller:

”Vi fik uvurderlig feedback fra vores ’backers’ på Kickstarter.com, som bekræftede os i, at der er et marked for vores produkt, og så fik en række distributører samtidig øje på os. Vores første større distributionsaftale var med et australsk firma, som havde set os på Kickstarter.com, så kombinationen af crowdfunding, produktets design, kvalitet og brugervenlighed er helt klart årsagerne til, at vi i dag er langt foran konkurrenterne.”

Vaavuds vindmåler kan tilsluttes iPhones, iPads, og de fleste nyere Android smartphones, og appen kan downloades gratis via App Store og Google Play.