Arkiver

Nyheder

EU frigiver 80 mio euro til digitale iværksættere – og du kan ansøge

Onsdag den 17. september var flere hundrede private og offentlige virksomheder samt en masse håbefulde iværksætteresamlet i München til EFCI – European Conference of the Future Internet. Anledningen var lanceringen af FIWARE accelerator programmet, et EU finansieret projekt der skal sætte fart på digitale startups over hele Europa.

Andre store spillere på markedet som Google og Amazon er ved at lancere lignende initiativer, men FIWARE er et bud fra et offentligt-privat EU-projekt.

FIWARE er en åben platform, hvor udviklere og andre interesserede kan finde og dele færdigbygget software til deres idé. Målet er en revolution inden for måden, vi i dag tænker og opbygger digitale virksomheder. Med FIWARE kan alle dele deres idéer, få sparring og ikke mindst få den nødvendige tekniske assistance til at realisere deres projekt.

80 millioner euro fordelt på 16 europæiske acceleratorer

FIWARE projektet er inddelt i forskellige faser og tre år efter projektets lancering i 2011, er de altså klar med et acceleratorprogram fordelt over hele Europa. Acceleratoren er sponsoreret af EU kommissionen med intet mindre end 80 millioner euro, og opfordrer digitale startups over hele Europa til at tage del i FIWARE teknologien.

Gennem 16 udvalgte eksisterende virksomheder, som de har udnævnt ”acceleratorer” og er fordelt over hele Europa, kan iværksættere søge om, både de omtalte økonomiske midler, men også værdifuld sparring på deres virksomhedsidé.

Mia Grosen (tv.) & Mario Campolargo (th.)
Mia Grosen (tv.) & Mario Campolargo (th.)

Danske iværksættere opfordres til at ansøge FIWARE acceleratoren

Siden lanceringen har EU kommissionen været en betydningsfuld spiller i projektet. Kommissionen har blandt andet nedsat et særligt udvalg, Net Future, til at lede udviklingen. Mario Campolargo, den øverste chef i udvalget, forklarede, hvordan ansøgningerne er delt ind i otte forskellige sektorer som eksempelvis Social and Learning, Smart cities, AgriFood og E-health.

”Different startups have different needs. With these 16 accelerators in Europe we hope that everyone can find a match,” siger Mario Campolargo.

Sammen med udvælgelsen af acceleratorerne, er kategorierne skabt med et ønske om at imødekomme de forskellige typer af iværksættervirksomheder, der findes. Hans ønske er også, at budskabet om FIWARE når længere ud end blot til München og Bruxelles, hvor EU kommissionen sidder.

”We want to engage everyone in the program. From Denmark to Serbia, everybody is welcome to apply,” udtaler han til trendsonline.dk.

Ansøg om en plads i FIWARE acceleratorprogrammet

Tre af de føromtalte acceleratorer er lokaliseret i Danmark og ønsker man at søge om optagelse i FIWARE programmet, er de et godt sted at starte. Der er dog ingen krav om, at man skal søge hos de acceleratorer, der er placeret i ens eget land.

Et accelerator program fra Berlin, hører også meget gerne fra danske iværksættere. Du kan læse mere om deres særlige interesseområdet her og kontakte chefen for programmet, Laura Kohler på laura.kohler@europeanpioneers.eu.

Ønsker du at søge om optagelse i FIWARE programmet? Følg disse steps:

  • Gå ind på FIWARE accelerator program og find den kategori, der matcher din idé eller eksisterende virksomhed bedst.
  • Læs om de acceleratorer der findes inden for din kategori (og som er åbne for ansøgninger).
  • Under hver enkelt accelerator finder du information om ansøgningsfrist, indhold og kontaktoplysninger.
  • Send din ansøgning!
Christoph Müller-Dechent, FoodLoop.
Christoph Müller-Dechent, FoodLoop.

Tysk iværksætter benytter FIWARE teknologi

Flere iværksættere er allerede involveret I FIWARE projektet og anvender teknologien. En af dem er Christoph Müller-Dechent fra Tyskland på 26, som har udviklet FoodLoop. En app der fortæller dig hvilke produkter, der er sat ned grundet snarlig udløbsdato, samt i hvilke supermarkeder de kan findes.

”The fact that this could also be a big step in the global fight against food waste only increases my motivation,” udtaler Christoph Müller-Dechent til Trendsonline.dk.

FoodLoop er dog også allerede en succeshistorie med flere store supermarkskæder involveret i projektet og endnu flere på vej. Det er netop passionerede iværksættere som Christoph Müller-Deschent, som FIWARE acceleratoren ønsker at nå ud til med det nye program.

”FoodLoop is a great concept. We know that they are looking for something similar in USA, and we want to help FoodLoop to go international,” siger Mario Campolargo.