Arkiver

Nyheder

WorkAway – en uge i iværksætterparadis

I weekenden kom jeg hjem fra WorkAway – en arbejds- og netværkstur for iværksættere. Efter to mislykkede forsøg tidligere pga. alt for stor efterspørgsel efter turens blot 20 pladser lykkedes det mig denne gang at få en plads på efterårets WorkAway-tur, og det skulle vise sig at blive en helt fantastisk oplevelse.

Konceptet er enkelt. 20 iværksættere tager en uge til et stort hus i bjergene uden for Barcelona. Her bliver der arbejdet igennem og skabt nye, ekstremt værdifulde relationer. Her får du min personlige beretning fra den mest inspirerende uge i mit liv.

En uge med WorkAway

Deltagerne på WorkAway laver vidt forskellige ting til daglig, men fælles for alle er det, at de enten er iværksættere eller selvstændige, eller har et eller andet at gøre med online-verdenen. En stor del af efterårets deltagerere beskæftiger sig med online markedsføring på en eller anden måde, men det er bestemt ikke et krav.

Vi mødtes i lufthavnen i Barcelona fredag middag, og så tog vi i samlet flok imod huset i bjergene ca. 1 times kørsel derfra. Jeg var ekstremt spændt på hvilken uge der ventede mig, men jeg havde en rigtig god fornemmelse, som senere viste sig at være helt rigtig.

Arbejde, netværk, sparring og inspiration

Det der ventede mig var 7 intensive dage hvor jeg fik arbejdet igennem, netværket med ligesidede, delt erfaringer og fik masser af ny inspiration. En typisk dag på WorkAway starter kl. 8-9 stykker alt efter hvor sent det blev dagen forinden. Efter morgenmaden bliver der arbejdet koncentreret indtil frokost ved 13-tiden.

Hvis vejret er godt efter frokost er det oplagt at tage en times tid nede ved poolen og nyde det gode vejr vi ikke har meget af i Danmark for tiden. Herefter bliver der arbejdet indtil aftensmad ved 19-20-tiden. Det skal nævnes at en del af WorkAway-konceptet er at man skal have 100 % optimale betingelser for koncentreret arbejde og værdifuld sparring, og at der derfor er en kok i huset hele ugen som sørger for let morgenmad samt varme retter til både frokost og aftensmad.

For at det ikke bliver en hel uge foran computeren er det også en del af WorkAway-ånden at der bliver dyrket en del sport, for at få pulsen op og sætte gang i kreativiteten. Der bliver løbende arrangeret løbeture, cykelture på mountainbike i bjergene, styrketræning, fodboldkampe og andre aktiviteter.

session

Efter aftensmaden mødtes vi typisk inde i arbejdsrummet. To aftener var sat af til ”sessions”, hvor man kunne stille sig op enkeltvis og præsentere en problemstilling man havde i forbindelse med sin forretning. Her havde hele gruppen så 12 intensive minutter til at komme med råd og vejledning til vedkommende, med det formål at alle havde mulighed for at hjælpe hinanden og at blive hjulpet videre i en konkret problemstilling.  Disse sessions var ekstremt værdifulde, og folk fik virkelig nogle brugbare input.

Foruden sessions blev aftenerne også brugt til at dele historier og erfaringer på en anden måde. Tre aftenener var der sat to oplæg på programmet efter aftensmaden, hvor deltagere fortæller og inspirerer hele gruppen. I alt blev det altså til seks spændende oplæg.

Mit WorkAway

For mig personligt var det en helt fantastisk uge, hvor jeg fik arbejdet en masse, skabt værdifulde relationer og fik en masse sparing på mit nye iværksætterprojekt som jeg har kastet mig over.

arbejdePå turen arbejdede jeg på at opbygge min nye webshop eCykelhjelm.dk, som skal blive til Danmarks største forhandler af cykelhjelme. Mit konkrete mål for turen var at blive færdig med selve webshoppen, så den var klar til at vise frem for leverandører, hvilket lykkedes efter en koncentreret arbejdsindsats.

Jeg har derudover fået sat mig nogle meget klare mål for projektet, som foruden en målsætning om at blive den største forhandler af cykelhjelme i Danmark også indebærer den samme målsætning i Sverige, samt et mål om at få en del af markedet for online salg af cykelhjelme i Tyskland, som virkelig er et marked med stort potentiale.

Som du kan se hvis du klikker dig ind på de tre hjemmesider, så er de endnu ikke online som webshop, men der er alligevel lagt indhold på omkring cykelhjelme. Og hvorfor så det? Jo, det har jeg gjort for at Google allerede nu skal finde siderne og begynde at indse, at det er her de skal sende deres brugere hen når de søger efter en cykelhjelm online. Til den tid hvor jeg er klar til at åbne vil jeg derfor allerede have en lille portion trafik, så jeg har en chance for at hente salg i webshoppen fra dag 1. Det er et lille trick du måske kan bruge i dit eget iværksætterliv.

Hvis du vil læse mere om hele WorkAway-projektet, og se hvornår den næste tur bliver arrangeret, så kig forbi WorkAwayCamp.dk.

2 kommentarer

 • Hey Tobias

  Lyder som en super lækker tur – og rammerne var perfekte: Barcelona skuffer aldrig, hvis du spørger mig 😉

  Kommer du også til at sælge hjelme specifikt til MTB- og Race? Eller er der -kun- tale om “almindelige” hverdags-cykelhjelme?

  • Hej Simon,

   Jeg kommer til at sælge alle typer hjelme til brug på cykel. I starten er fokus dog på den type hjelme som flertallet skal bruge, dvs. almindelige hverdagshjelme.

   //Tobias

Skriv et svar