Arkiver

Nyheder

Besøg i Tel Aviv: Startup-byen der aldrig sover

Photo: Kfir Sivan

Guldæg konkurrencen, der blev afgjort i midten af august med Velocatr som vinder, er grunden til, at Trendsonline.dk og en repræsentant fra vinder virksomheden Velocatr tog en tur til Israel og besøgte den anerkendte tech hub Tel Aviv.

Foruden danske Velocatr har Start Tel Aviv fundet vindere fra 15 andre lande, der tæller vores norske brødre med virksomheden Blink, der er en ny dating app, samt vores naboer Tyskland, der vil have flere musikere til at Feel the beat.

Det startup der var længst undervejs, kom fra New Zealand og skulle tilbringe 35 timer i fly og lufthavne, før de var landet i Israel. De andre deltagere fløj ind fra hele verden, og hele gruppen af stiftere blev fra første dag smidt ned i et pulserende startup økosystem.

Hør Trendsonline podcast med Velocatr efter Guldæg finalen.

Et intensivt og nærende program for Velocatr

Efter en uge er Velocatr nu tilbage med dansk grund under fødderne og kan kigge tilbage på en begivenhedsrig uge, der har budt på et meget intensivt program.

Ugen startede på toppen af taget af kommunekontoret i det centrale Tel Aviv, hvor borgmesteren fremhævede Velocatr og deres idé.

”Det er sgu nogle gode kontakter i mellem de seksten deltagere, der har været med”, udtaler Jacob Christensen til Trendsonline.dk, da vi sidder og interviewer ham i gate D2 i Ben Gurion lufthavnen tæt på Tel Aviv.

Jacob fortsætter og er tydelitg begejstret for turen:

”Og desuden har jeg fundet ud af, at Israel ikke kun er et dårligt sted, som man hører det i medierne.”

Velocatr havde en plan, om hvem de skulle snakke med, og her har de fået deres ønsker opfyldt. I følge Jacob har de fået fat i firmaer, som kan hjælpe med “rapid prototyping” og et andet firma, der hurtigt kan lave materialer i plast.

Syretesten bestået

Velocatr er ved at lave en cykellygte med indbygget GPS, men har store tanker om, hvad denne teknologi også kan bruges til. Cykellygten er kun den kortsigtede strategi, for på den lange bane vil de skabe et “mesh” netværk, som er et netværk, der kommunikerer helt uden om alle eksisterende netværk, vi kender i dag.

En af hovedårsagerne til at Velocatr vandt, var at juryen troede på, at der er mange eksperter i Tel Aviv, som kan hjælpe dem videre. I følge vores snak med Jacob så har dette også været tilfældet

”Det kom bag på mig, at hernede har folk kendskab til Zigbee og Dash7 (red. mesh teknologier), det kender man altså ikke i Danmark. Så der har været rigtig mange gode og kritiske spørgsmål.”

Velocatr har mødt lignende virksomheder, men det har også været en god test for dem. For efter at have snakket med rigtig mange eksperter på området og lignende virksomheder så har de fundet ud af, at der ikke er nogen hernede, der arbejder præcis inden for samme område.

”Jeg har på teoretisk plan fået syretestet, om idéen til teknologien er god nok. Og desuden har jeg fundet ud af hvor mange steder i verden, der findes bycykler. Jeg har snakket med de andre vindere, og de fleste af dem kommer fra hovedstaderne i deres respektive lande, og her har man rigtig mange steder adopteret bycyklerne, og de mister dem alle steder. De bliver væk, væk og væk,” siger Jacob Christensen til Trendsonline.dk.

Borgmesteren kan lide idéen

Så Danmark er måske ikke det værste sted at være, når man skal igang med at teste markedet for cykellygter med GPS. Men deres første kunde bliver dog ikke en dansker, men derimod Tel Avivs borgmester Ron Huldai, der fremhævede dem ved introduktionen.

“Vinderne fra Danmark har opfundet et system, der sikrer mod cykeltyveri. Det finder jeg meget interessant, for min cykel er faktisk stjålet lige hernede ved borgmesterkontoret, og jeg har stadig ikke fundet den. Derfor håber jeg, at I kan hjælpe mig” Sagde borgmester Ron Huldai. – Og det vil Velocatr naturligvis gerne.

Denne artikel er lavet i samarbejde med den Israelske ambassade i Danmark, Microsoft Bizspark og Saxo bank, der sammen med Trendsonline.dk som mediepartner, har stået for at arrangere turen til Tel Aviv for den danske vinder Velocatr.

1 kommentar

Skriv et svar