Arkiver

Content PartnereIværksætterlivNyheder

Savner du allerede solen? Tag din pc på ryggen og bliv digital nomade

Denne artikel er en del af vores Content Partner-program og er lavet i samarbejde med Elance.com. På Elance.com kan du vælge imellem tre millioner freelancere, der kan løse alt fra grafiske opgaver til kodning af websites, apps og databaser, research, oversættelse, artikelskrivning, social media marketers, kundeservice support og mange andre kompetencer, som du i dit startup har brug for. Medvirkende i disse artikler er Elance.coms brugere med stor erfaring inden for online arbejdskraft.

Tænk at kunne besøge én by i dag, en anden i morgen og rejse videre til et nyt land i næste uge. Det lyder som noget nær den perfekte ferie – men hvad nu hvis det også var dit arbejde? Livet som digital nomade er blevet virkelighed for mange og en drøm for endnu flere. Af Mia Grosen.

Oprindeligt kendes nomader som et ørkenfolk, der flytter fra sted til sted. Nutidens nomader bor ikke nødvendigvis i ørkenen, men de er mobile, og så kan de tage deres arbejde med hen, hvor de ønsker.

Nutidens nomader findes ikke kun i ørkenen

Digitale nomader kendetegnes netop ved at have et job, der ikke er geografisk fastlåst. Det er typisk inden for erhverv som design, fotografi, journalistisk og softwareudvikling, at det gør sig gældende. Tendensen er dog stigende.

Før i tiden var mange jobs fastgjort til en fysisk lokation, i dag kan du lige såvel sidde i Tel Aviv med dit softwarefirma, som du kan sidde i Bangkok.

Besøg i Tel Aviv: Startup-byen der aldrig sover.

ThomasAndreasen_PocketPlaylabOg netop i Bangkok finder man den danske spilvirksomhed, Pocket PlayLab. Én af stifterne, Thomas Andreasen, rejste selv rundt i Sydøstasien og forsøgte sig med adskillige andre virksomheder, før han slog sig ned i Bangkok.

”Uanset hvor jeg kiggede hen, var der utrolige muligheder i Asien. Det generelle prisniveau, især for arbejdskraft, betød, at jeg havde råd til at fejle med et par virksomheder sammenlignet med et land som Danmark, hvor jeg kun ville have én chance for at få en virksomhed stablet på benene,” udtaler Thomas Andreasen til Trendsonline.dk.

Thailand som en del af Pocket PlayLab’s historie om succes

På få år er Pocket PlayLab vokset fra en håndfuld medarbejdere til knap 100 fuldtidsansatte spredt mellem Thailand og Fillippinerne, og spørger man den succesfulde iværksætter om fremtiden, står den dog heller ikke på danske frikadeller lige foreløbig.

”Jeg har på nuværende tidspunkt ingen planer om at flytte tilbage til Danmark, men om de næste 5 år kun står på Thailand, det vil tiden vise”.

For nogen dækker betegnelsen digital nomade blot over, at man skaber et job, hvor man lige nøjagtig tjener nok til, at man kan rejse rundt samtidig. For andre er det – ligesom for Thomas Andreasen – en del af deres karrierevej og en del af en større historiefortælling om vejen til succes.

Succes uden afsavn #2 – Rid bølgen.

For mange iværksættere er det netop drømmen om frihed og selvstændighed, der er en del af drivkraften for at springe ud i nye lovende projekter. Herunder også friheden til at flytte din virksomhed til udlandet, hvis de varmere himmelstrøg virker tiltrækkende. Eller føre livsstilen som digital nomade helt ud i livet, pakke computer og visitkort i rygsækken og udvikle virksomheden, mens du er på farten.

DigitalNomad_Elance_bookEt stort skridt? Ja, men der er hjælp at hente

At det er en drøm, som mange fører ud i livet, vidner den enorme vækst i diverse blogs, magaziner og bøger om emnet om. Af samme grund kan det være lidt af en jungle at skelne mellem de seriøse og mindre seriøse bidrag i mængden.

Et eksempel på en troværdig kilde i debatten er ”The Digital Nomad Playbook” skrevet af Alex McQuade og Dan Andrews. De har begge stor erfaring i livet som digital nomade og har allerede rådgivet flere iværksættere via blogs og podcasts.

Bogen ”The Digital Nomad Playbook” er skabt i samarbejde med Elance oDesk, som guider dig igennem alle de spørgsmål og tanker, du måtte have, hvis du overvejer at skifte kontoret ud med et arbejdsliv på farten.

Den er bygget op i simple steps henover fire uger, lige fra en pakkeliste, til anbefalelsesværdige ”nomade-byer” til specifikke arbejdspladser med god wifi. Derudover er den visuelt også tiltalende, så hvis du ikke havde overvejet at bliver digital nomade før, så gør du det i hvert fald efter at have læst denne her bog!

Nomadetilværelsen skal gennemtænkes

Det lyder alt samme meget tiltalende. Friheden til at arbejde hvor end i verden, du har lyst til. For mange involverer det højst sandsynligt højere varmegrader, en strand i nærheden og måske en hængekøje. Og hvad nu hvis du kunne gøre det så godt, at du kunne nøjes med at arbejde fire timer om dagen? Det ville være helt optimalt. Eller hvad?

Spørger man Tobias Schelle, stifter og CEO af virksomheden 24slides, har han gjort sig en anden erfaring. Han efterstræbte netop en tilværelse med mindre arbejde og mere tid til stranden – og opnåede det. Det gik godt med hans firma, og beslutningen om at flytte det hele, inklusiv ham selv, til Bali virkede oplagt.

Tech-Toolbox: Insights om Outsourcing.

tobias schelle 2Forestillingen om sol, strand og frihed krakelerede dog, da han først var i det:

”Jeg fandt ud af, at det hurtigt blev kedeligt at ligge på stranden. 30 grader og sol tager du for givet efter et stykke tid, og i stedet bliver du taknemmelig for en god AC,” fortæller Tobias Schelles – læs hele hans historie her.

Følelsen af ikke at udnytte sit potentiale, af ikke at blive udfordret, er ikke en tiltalende tanke for mange. Især ikke for iværksættere. Det er derfor vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om, hvordan man netop kan blive ved med at nytænke og udvikle sin virksomhed, mens man er på farten.

Én ting er sikker, du kommer helt sikkert til at møde andre digitale nomader på din vej! Specifikke forums hvor du kan komme i kontakt med andre iværksættere på farten finder du ligeledes i den ovennævnte bog ”Digital Nomad Playbook”.

Denne artikel er en del af vores Content Partner-program og er lavet i samarbejde med Elance.com. På Elance.com kan du vælge imellem tre millioner freelancere, der kan løse alt fra grafiske opgaver til kodning af websites, apps og databaser, research, oversættelse, artikelskrivning, social media marketers, kundeservice support og mange andre kompetencer, som du i dit startup har brug for. Medvirkende i disse artikler er Elance.coms brugere med stor erfaring inden for online arbejdskraft.

Skriv et svar